Pica su marinuota jautiena ir bananais – firminė mano vyro pica. Jos cinkelis yra ilgai marinuota jautiena svogūnuose.
Pica su marinuota jautiena ir bananais. Tešlai:
- 150 ml vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- apie 240 g kvietinių baltų miltų
- 50 g manų kruopų
- 1,5 šaukštelio sausų mielių
Pagrindui:
- Naminio pomidorų padažo
- 2 saujų tarkuoto fermentinio sūrio
- apie 300 g marinuotos jautienos (dar reikės alyvuogių aliejaus ir 1 didelio svogūno marinatui)
- 2 saujų griežinėliais pjaustytų pievagrybių
- 2 griežinėliais pjaustytų bananų
- Druskos
Gaminimo eiga:
Jautienos nugarinę arba išpjovą supjaustykite lazdelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Jautieną sumaišykite su svogūnais, užpilkite aliejumi, kad apsemtų. Marinuokite šaldytuve kelias dienas.
Tešlą išminkykite ir pakildinkite (aš į pagalbą pasitelkiau duonkepę).
Aliejumi pateptoje formoje suformuokite picos padą. Patepkite pomidorų padažu. Užbarstykite sūrį, sudėkite marinuotą jautieną, pievagrybius, bananus. Pabarstykite druska.
Kepkite picą iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių arba kol gražiai apskrus tešlos krašteliai.
2 Comments
Dange
2014-07-08 at 06:44Patinka man Jūsų blogas dėl visų šių keistumų. Ačiū 🙂
Laura
2014-07-08 at 07:05Dange, koks taiklus komplimentas! Dėkui 🙂
Keistenybėm bandau plėst savo ir mano tinklaraščio lankytojų akiratį 😉