Pica su Prosciutto kumpiu – pagardinta gražgarstėmis. Nedaug ingredientų, bet ypatingai skani.
Picos tešlai reikės:
- 150 ml vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- apie 240 g kvietinių baltų miltų
- 50 g manų kruopų
- 10 g šviežių mielių
Padažui reikės:
- 3 nemažų prinokusių pomidorų
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- 2 skiltelių česnako
- Druskos žiupsnelio
- Cukraus žiupsnelio
- Balzaminio acto šlakelio
- Kupino šaukšto šviežių žolelių mišinio (dėjau baziliko, šalavijo ir dašio)
Taip pat reikės:
- Tarkuoto mėgiamo fermentinio sūrio
- Plonai pjaustyto Prosciutto kumpio
- Saujelės smulkintų gražgarsčių
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Mieles sutrupinkite dubenėlyje, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite keliolikai minučių. Miltus suberkite ant stalo ir padarykite juose duobutę. Į ją supilkite vandenį su mielėmis, druską, cukrų ir aliejų. Pirštais versdami miltus iš kraštų į skystąją dalį, pamažu suminkykite tešlą. Minkykite 10 minučių. Uždenkite rankšluostėliu ir leiskite pakilti dvigubai. Kai tešla iškils, iškočiokite pagal kepimo skardos dydį (naudoju standartinę orkaitės skardą).
Padažui pomidorus nublanširuokite, susmulkinkite smulkintuvu kartu su česnako skiltelėmis, įdėkite pomidorų pastos ir virkite kol sutirštės. Sudėkite prieskonius, žoleles ir pavirkite dar ~5 minutes.
Ant picos pado tepkite padažą, berkite tarkuotą sūrį, išdėliokite kumpio riekeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.
Pica su Prosciutto patiekite su smulkintomis gražgarstėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
4 Comments
Asta
2011-08-12 at 10:02Šimtą metų picos nevalgiau. Labai skaniai atrodo 🙂
Laura
2011-08-12 at 11:05Ačiū pačiū 😉
Neringa
2011-08-12 at 18:42atrodo pasakiskai tas gabalelis!
Laura
2011-08-12 at 19:54Uoj norėčiau, norėčiau aš dar jo 😉