Picos pado receptas čia, dariau iš dvigubai mažesnės normos.
Padažui reikės:
- 3 nemažų prinokusių pomidorų
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- 2 skiltelių česnako
- Druskos žiupsnelio
- Cukraus žiupsnelio
- Balzaminio acto šlakelio
- Kupino šaukšto šviežių žolelių mišinio (dėjau baziliko, šalavijo ir dašio)
Taip pat reikės:
- Tarkuoto mėgiamo fermentinio sūrio
- Plonai pjaustyto Prosciutto kumpio
- Saujelės smulkintų gražgarsčių
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Padažui pomidorus nublanširuokite, susmulkinkite smulkintuvu kartu su česnako skiltelėmis, įdėkite pomidorų pastos ir virkite kol sutirštės. Sudėkite prieskonius, žoleles ir pavirkite dar ~5 minutes.
Ant picos pado tepkite padažą, berkite tarkuotą sūrį, išdėliokite kumpio riekeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.
Patiekite su smulkintomis gražgarstėmis.
4 Comments
Asta
2011-08-12 at 10:02Šimtą metų picos nevalgiau. Labai skaniai atrodo 🙂
Laura
2011-08-12 at 11:05Ačiū pačiū 😉
Neringa
2011-08-12 at 18:42atrodo pasakiskai tas gabalelis!
Laura
2011-08-12 at 19:54Uoj norėčiau, norėčiau aš dar jo 😉