Pikantiškas pomidorų padažas – sodrus ir skoningas. Tinka prie mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų, daržovių patiekalų, picai.
Pikantiškas pomidorų padažas:
- 0,5 l pomidorų tyrės (4 – 5 pomidorų)
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- 1 šaukštelio rudojo cukraus
- Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
- Žiupsnelio džiovinto baziliko (arba šaukštas šviežio baziliko lapelių)
- 1 šaukšto smulkiai sukapotų petražolių
- 1 skiltelės smulkinto česnako
- Žiupsnelio maltų gvazdikėlių
- Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių
- 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Pomidorų viršūnėles įpjaukite kryžmai ir panardinkite minutei į verdantį vandenį, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Su šakute arba smulkintuvu sutrinkite iki tyrės.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką, aitriosios paprikos miltelius, maltus gvazdikėlius, juoduosius pipirus. Po kelių sekundžių supilkite pomidorų pastą. Įpilkite šlakelį vandens, išmaišykite ir kepkite apie dvi minutes.
Supilkite trintus pomidorus, pasūdykite, suberkite cukrų. Troškinkite pomidorų masę kartkartėmis pamaišydami apie 25-30 minučių ant nedidelės ugnies neuždengę keptuvės. Padažo tūris sumažės apie trečdaliu.
Iki troškinimo pabaigos likus 5-7 minutėms sudėkite džiovintas ir šviežias prieskonines žoleles.
Tinka prie mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų, daržovių patiekalų, picai.
Pikantiškas pomidorų padažas – geras pasirinkimas norint sodresnių skonių.
Daugiau padažų receptų
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra