Ratatouille – daržovių troškinys – prancūziška klasika, labai išpopuliarėjusi po animacinio filmo La Troškinys 🙂
Ratatouille – daržovių troškinys:
- 1 jaunos cukinijos
- 1 kuo liesesnio baklažano
- 1 raudonojo svogūno
- 3 slyvinių pomidorų
- 4 skiltelių česnako
- Aliejaus kepimui
- 1,5 stiklinės pomidorų padažo, geriau naminio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių
- 1 šaukšto smulkintų raudonėlių lapelių
- 0,5 šaukšto čiobrelių lapelių
Gaminimo eiga:
Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir švelniai pakepinkite su aliejumi. Supilkite į česnakus pomidorų padažą ir pavirkite kelias minutes. Sudėkite į padažą smulkintas žoleles, išmaišykite.
Baklažaną, cukiniją, pomidorus ir svogūną supjaustykite pjaustykle arba rankomis plonais griežinėliais. Stenkitės išsirinkti vienodo storio daržoves, kad griežinėliai būtų daugmaž panašaus skersmens.
Į kepimo formą supilkite padažą, sudėkite ant padažo daržovių griežinėlius (kaitaliodami) eilute. Pagardinkite daržoves druska, pipirais, aptepkite aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau patiekalų iš daržovių
Komentarų nėra