Aukso fondas/ Mėsa

Troškinti jaučio žandai

Troškinti jaučio žandai - bulviukose.lt

Troškinti jaučio žandai – populiari klasika. Galite valgyti su daržovėmis, įvairiomis kruopų košėmis, polenta. O jei patieksite su bulvių koše pagardinta trumų aliejumi, turėsite restoraninį patiekalą namuose 🙂

Troškinti jaučio žandai:

  • 2 kg jaučio žandų
  • Kelių šaukštų kvietinių miltų
  • 3 svogūnų
  • 3 morkų
  • 1 nedidelio saliero gumbo
  • 1 nedidelio poro
  • 5 skiltelių česnako
  • 2 stiklinių raudono sausojo vyno (arba lengvo alaus. Stenkitės naudoti mažiau apyniuotą, nes gali būti kartu)
  • Druskos
  • Po žiupsnelį kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų
  • 5 lauro lapų
  • Prieskoninių žolelių saujelės (petražolių, šalavijų, rozmarinų, raudonėlių)

Gaminimo eiga:

Nupjaustykite nuo jaučio žandų juos dengiančias plėves, padalinkite į dvi-tris dalis, pamirkykite į miltus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite apkeptus žandus į puodą.

Svogūnus, morkas ir saliero gumbą pasmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Porą ir česnako skilteles taip pat pasmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite daržoves į puodą su žandais.

Supilkite į puodą su žandais ir daržovėmis vyną, sudėkite prieskonines žoleles, druską, pipirus, lauro lapus. Įpilkite vandens tiek, kad apsemtų, uždenkite ir troškinkite ant mažos kaitros 3 valandas.

Išsitroškinusius žandus išgriebkite (atidėkite), skystį nukoškite ir toliau virkite, kol liks trečdalis buvusio kiekio. Sudėkite žandus atgal į skystį ir pavirkite dar kelias minutes.

Troškinti jaučio žandai buvo patiekti su bulvių koše gardinta rupiomis garstyčiomis ir rūkyta paprika bei keptais patisoniukais.

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Troškinti jautienos žandai

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI