Kruopų ir grūdų receptai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Ruginė plikyta duona

Plikyta ruginė duona - bulviukose.lt

Ruginė plikyta duona ypatinga tuom, kad į tešlą dedamas plikinys – karštu vandeniu užplikyti miltai. Plikinys suteikia duonai drėgnumo, pailgina galiojimo laiką.

Plikiniui reikės:

  • 100 g rupių ruginių miltų
  • 1 šaukšto salyklo
  • 0,5 šaukšto kmynų
  • 160 ml verdančio vandens

Tešlai:

  • 100 ml vandens
  • ~170 g kvietinių  miltų
  • 1,5 šaukšto aliejaus
  • 0,5 šaukšto druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukšto ruginio raugo
  • 0,5 šaukštelio sausų mielių

Gaminimo eiga:

Plikiniui miltus, salyklą ir kmynus užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir atvėsinkite.
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa).

P.S. Šiek tiek rūgštoka, labai minkšta skani duonelė. Ypač skani skrudinta.

Ruginė plikyta duona iš knygelės “Kepame duoną namuose”

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau duonos receptų.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI