Ruginė plikyta duona ypatinga tuom, kad į tešlą dedamas plikinys – karštu vandeniu užplikyti miltai. Plikinys suteikia duonai drėgnumo, pailgina galiojimo laiką.
Plikiniui reikės:
- 100 g rupių ruginių miltų
- 1 šaukšto salyklo
- 0,5 šaukšto kmynų
- 160 ml verdančio vandens
Tešlai:
- 100 ml vandens
- ~170 g kvietinių miltų
- 1,5 šaukšto aliejaus
- 0,5 šaukšto druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukšto ruginio raugo
- 0,5 šaukštelio sausų mielių
Gaminimo eiga:
Plikiniui miltus, salyklą ir kmynus užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir atvėsinkite.
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa).
P.S. Šiek tiek rūgštoka, labai minkšta skani duonelė. Ypač skani skrudinta.
Ruginė plikyta duona iš knygelės “Kepame duoną namuose”
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau duonos receptų.
Komentarų nėra