Kruopos ir grūdai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Ruginė plikyta duona

Plikyta ruginė duona - bulviukose.lt

Ruginė plikyta duona ypatinga tuom, kad į tešlą dedamas plikinys – karštu vandeniu užplikyti miltai. Plikinys suteikia duonai drėgnumo, pailgina galiojimo laiką.

Plikiniui reikės:

  • 100 g rupių ruginių miltų
  • 1 šaukšto salyklo
  • 0,5 šaukšto kmynų
  • 160 ml verdančio vandens

Tešlai:

  • 100 ml vandens
  • ~170 g kvietinių  miltų
  • 1,5 šaukšto aliejaus
  • 0,5 šaukšto druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukšto ruginio raugo
  • 0,5 šaukštelio sausų mielių

Gaminimo eiga:

Plikiniui miltus, salyklą ir kmynus užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir atvėsinkite.
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa).

P.S. Šiek tiek rūgštoka, labai minkšta skani duonelė. Ypač skani skrudinta.

Ruginė plikyta duona iš knygelės “Kepame duoną namuose”

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau duonos receptų.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI