Salotos su ančių širdelėmis – užkandis, kuriuo galite nustebinti. Jums taip pat gali patikti vištų širdelių ir paprikų troškinys
Salotos su ančių širdelėmis:
- 500 g šviežių ančiukų širdelių
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 skiltelių česnako
- Žiupsnio džiovinto čiobrelio
- 2 šaukštų Vorčesterio padažo
- 1 šaukštelio medaus
- 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
- Mėgiamų salotų
- 2 nedidelių agurkėlių
- 6 ridikėlių
- 2 šaukštų smulkintų skrudintų žemės riešutų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Salotų lapelius suplėšykite gabaliukais. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Daržoves sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių.
Nuo širdelių storosios dalies nupjaustykite riebaliukus. Perpjaukite kiekvieną širdelę išilgai pusiau. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite širdeles ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Stenkitės neperkepti. Kepimo metu paskaninkite širdeles druska, pipirais, čiobreliu. Baigiant kept, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, supilkite Vorčesterio padažą, sudėkite medų, svogūnų laiškus ir viską gerai išmaišykite. Patiekite su salotomis bei žemės riešutais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra