Daržovės/ Mėsa/ Sriubos

Antienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis

Antienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis - bulviukose.lt

Antienos sriuba – soti ir išskirtinio. Jei nerasite antienos kaulų rinkinių, turėkite omeny, kad ši sriuba puikus būdas sunaudoti keptos anties kaulus, kuriuos pas mus įprasta išmesti. O ar žinote, kad restoranuose sriuboms ir sultiniams virti naudojamus kaulus specialiai kepina? Kaip ir šiame recepte 🙂

Beje antienos sultinys puikus pagrindas azijietiškoms sriuboms.

Sultiniui reikės:

  • 750 g antienos rinkinio sriubai
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • Gabaliuko saliero gumbo
  • 4 kvapiųjų pipirų grūdelių
  • 5 juodųjų pipirų grūdelių
  • 3 lauro lapelių
  • Druskos

Sriubai:

  • Sprindžio poro
  • 0,5 raudonosios paprikos
  • 2 saliero stiebų
  • Sviesto kepimui
  • 3/4 stiklinės virtų ryžių
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Antienos kaulus ir daržoves nuplaukite. Daržoves stambiai susmulkinkite (lupti nereikia). Sudėkite kaulus ir daržoves į skardelę ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Iškepusius kaulus su daržovėmis sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, sudėkite pipirus, lauro lapus ir užvirkite. Nugraibykite susidariusias putas. Pasūdykite ir virkite ant silpnos kaitros 2 valandas. Išvirusį sultinį perkoškite.

Porą ir saliero stiebą supjaustykite griežinėliais. Papriką – kvadratėliais. Daržoves atskirai trumpai pakepinkite keptuvėje su sviestu.

Sultinį užvirkite, sudėkite į jį kepintas daržoves, ryžius ir pavirkite dar kelias minutes. Paskaninkite sriubą sojos padažu. Patiekite su svogūnų laiškais.

Jums taip pat gali patikti ančių kakliukų sriuba su spelta ir daržovėmis
Sekite bulviukose.lt Instagrame

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI