Ančių kakliukų sriuba su daržovėmis ir speltos grūdais,pagardinta razinomis. Tiršta ir soti, gali atstoti pagrindinį patiekalą.
Ančių kakliukų sriuba :
- 500 g šviežių ančių kakliukų
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 litro antienos arba vištienos sultinio
- 1 stiklinės raudonojo sauso vyno
- 1 šalotinio svogūno (arba paprasto)
- 2 skiltelių česnako
- 2 morkų
- 2 saliero stiebų
- Gabaliuko poro
- 3/4 stiklinės virtų speltos grūdų
- 2 šaukštų razinų
- Po žiupsnį džiovintų prieskoninių žolelių (naudojau peletrūną, čiobrelį ir šalaviją)
Gaminimo eiga:
Razinas užpilkite vandeniu ir mirkykite valandą laiko.
Puode įkaitinkite šaukštelį sviesto, sudėkite ančiukų kakliukus ir gražiai apkepkite. Supilkite ant kakliukų sultinį, vyną ir virkite ant silpnos kaitros 1,5 valandos. Kakliukus išimkite, nuimkite nuo jų mėsą.
Daržoves supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su sviestu.
Į sultinį, kuriame virė kakliukai, sudėkite kepintas daržoves, razinas ir prieskonines žoleles. Pagardinkite sriubą druska. Virkite 5 minutes. Sudėkite kakliukų mėsą, virtus speltos grūdus, virkite dar kelias minutes.
Sekite bulviukose.lt Insagrame
Daugiau sriubų receptų
Komentarų nėra