Daržovės/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Laukiniai augalai

Jautienos kepsnys su kiaušiniu ir garšvų salotomis

Jautienos kepsnys su garšvų salotomis - bulviukose.lt

Jautienos kepsnys su kiaušiniu ir garšvų salotomis – spalvingas ir skanus patiekalas su laukiniu valgomu augalu – garšva.

Reikės:

  • 2 jautienos išpjovos arba nugarinės kepsnelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto sviesto

Salotoms reikės:

  • 2 saujų jaunų garšvų lapelių
  • 6 mažų pomidoriukų
  • 1  trumpavaisio agurko
  • 1 avokado
  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos sulčių

Taip pat reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto smulkintų laiškinių česnakų laiškų

Gaminimo eiga:

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, pasūdykite jį, įpilkite šlaką acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įkulti į  mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti jį į verdantį vandenį. Kiaušinius galite ir išsikepti, bet taip, kad trynys būtų minkštas, nes jis atlieka padažo vaidmenį.

Salotoms pomidoriukus perpjaukite pusiau, agurkus supjaustykite plonais šiaudeliais, avokadą – plonais griežinėliais. Sudėkite į lėkštę salotėles, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis.

Jautienos kepsnys su kiaušiniu patiekiamas su garšvų salotomis

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Parsisiųskite laukinių augalų leidinį nemokamai

Jautienos kepsnys su garšvų salotomis

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI