Mėsa

Kepta antis

Kepta antis - bulviukose.lt

Kepta antis – paprastas receptas, kurį labai lengva pagaminti. Dėl temperatūrų kaitaliojimo kepimo metu, anties odelė gražiai apskrunda, o mėsa tampa minkšta, sultinga ir krentanti nuo kaulo.

Kepta antis:

  • 1 anties apie 2 kg
  • 1 šaukštelio kadagio uogų
  • 5 skiltelių česnako
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 4 lauro lapų
  • 1 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 3 morkų
  • 2 svogūnų

Gaminimo eiga:

Sutrinkite smulkintuvu aliejų, lauro lapus, česnako skilteles. Įmaišykite į sutrintą masę pipirus ir apelsino žievelę. Įtrinkite marinatu antį ir palikite vėsiai marinuotis per naktį. Likus porai valandų iki kepimo, įtrinkite antį druska.

Morkas supjaustykite piršto storio griežinėliais, svogūnus – skiltelėmis. Sudėkite daržoves į kepimo formą, sulyginkite, ant viršaus uždėkite antį krūtinėle į viršų.

Dėkite antį į iki 210 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 130 °C ir kepkite dar 3 valandas. Kepimo metu palaistykite susikaupusiomis kepimo sultimis. Pasibaigus kepimo laikui, vėl pakelkite temperatūrą iki 210 °C ir kepkite laistydami kepimo sultimis apie 30 minučių arba, kol gražiai apskrus. Ar tikrai antis iškepė, patikrinkite įsmeigdami į storiausią vietą pagaliuką  – turi bėgti skaidrios sultys.

Kepta antis

Šaltinis

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI