Salotos su vištienos kepenėlėmis – puikios, maistingos ir sočios salotos pietums ar vakarienei.
Vištienos kepenėlės dažnai nepelnytai lieka nuošalyje, nors yra vienas maistingiausių ir turtingiausio skonio ingredientų. Jos puikiai dera ne tik su klasikiniu bulvių košės garnyru ar kepintais svogūnais, bet ir su lengvesniais, gaiviais ingredientais. Šiose salotose kepenėlių sodrumas susilieja su burokėlių salstelėjimu, švelniu brokolio traškumu ir lengvai rūgščiu padažu, o kiaušiniai ir riešutai prideda papildomo sotumo ir maistingumo.
Salotos su vištienos kepenėlėmis: Reikės:
- 350 g vištienos kepenėlių
- Kukurūzų miltų kelių šaukštų. Tiks ir paprasti kvietiniai
- Riebalų kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Džiovintų čiobrelių žiupsnelio
- Šlakelio balto sauso vyno (nebūtina)
- 2 virtų arba keptų vidutinių burokėlių
- 1 nedidelio brokolio
- 3 poskysčiai virtų kiaušiniai
- 1 nedidelio raudono svogūno
- Saujelės graikinių riešutų
Padažui reikės:
- 2 šaukštų pesto. Jei neturite nieko tokio, tuomet padidinkite kitų padažo ingredientų kiekius
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 0,5 citrinos sulčių
- 1 šaukšto kreminio balzaminio acto
- 1 skiltelės česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
Paruoštas vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir lengvai apibarstykite druska, šviežiai maltais pipirais bei trupučiu džiovintų čiobrelių.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek riebalų, kiekvieną kepenėlę apvoliokite kukurūzų miltuose, dėkite į riebalus ir kepkite ant vidutinės kaitros 3 –4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos iškeps, bet išliks sultingos. Svarbu neperkepti! Kepenėlės viduje turi būti rausvos. Jei norite įpilkite į apkeptas kepenėles šlakelį baltojo vyno ir leiskite jam truputį nugaruoti. Kepenėles atidėkite.
Brokolį suskirstykite į mažus žiedynus ir blanširuokite – trumpai pavirkite verdančiame pasūdytame vandenyje (apie 2–3 minutes), tada iškart panardinkite į šaltą vandenį, kad išliktų traškus ir išlaikytų ryškią spalvą. Nusausinkite ir atidėkite.
Virtus arba keptus burokėlius supjaustykite griežinėliais arba kubeliais. Virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite plonais pusžiedžiais. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite.
Padažui dubenėlyje sumaišykite pesto (jei turite), alyvuogių aliejų, citrinos sultis, kreminį balzaminį actą ir smulkintą česnako skiltelę. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Gerai išmaišykite, kol padažas taps vienalytis.
Didelėje lėkštėje išdėliokite burokėlius, brokolio žiedynus, pjaustytus svogūnus, ant viršaus uždėkite keptas kepenėles. Palaistykite padažu. Sudėkite ketvirtukais pjaustytus kiaušinius, pabarstykite graikiniais riešutais.
Ant kiaušinių pabarstyta mano gaminta nuostabioji salierų lapų druska, puikiai deranti su kiaušiniais. Taip pat puikiai dera ir salierų gumbų druska. Druskas galite įsigyti mano internetinėje parduotuvėlėje.
Komentarų nėra