Šamo filė piršteliai – nerealūs, išore traškūs, o viduje sultingi. Skanūs ir šilti, ir šalti. Taip pat dalinuosi sumuštinio su šamo filė piršteliais receptu.
Reikės:
- 600 g šamo filė be odos, supjaustytos juostelėmis
- 2 šaukštų miltų
- 1,5 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
- 3/4 šaukštelio džiovinto česnako miltelių
- 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
- 3 kiaušinio baltymų
- 1 stiklinės kukurūzų kruopų
- Lydyto sviesto kepimui
Padažui:
- 1 stiklinės natūralaus jogurto
- 2 šaukštų majonezo
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukšto smulkintu krapų
- 1 šaukšto smulkintų kaparėlių
- 1 šaukštelio kreminių garstyčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Dviems sumuštiniams reikės:
- 4 skrudintų baltos duonos riekelių (batono)
- 0,5 švelniai su sviestu pakepinto poro baltosios dalies
- 2 saujų šiaudeliais pjaustyto mėlynojo kopūsto
- Kelių šakelių krapų
Gaminimo eiga:
Padažui smulkintuvu sutrinkite česnako skiltelę su majonezu ir jogurtu. Sudėkite smulkintus kaparėlius, krapus, garstyčias, paskaninkite druska ir pipirais.
Miltus sumaišykite su druska, paprika, česnakais ir pipirais.
Kiaušinio baltymus lengvai paplakite.
Mirkykite šamo juosteles į miltus su prieskoniais, paskui į kiaušinio baltymą, gerai nuvarvinkite ir apvoliokite kukurūzų kruopose. Kepkite šamo pirštelius su sviestu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Jei turite purškiamo aliejaus, galite apipurškę juo pirštelius išsikepti orkaitėje.
Šamo filė piršteliai patiekiami su jogurtiniu padažu.
Sumuštiniams kopūstus sumaišykite su jogurto-majonezo padažu. Padažo nepagailėkite. Ant duonos riekelės užtepkite jogurto-majonezo padažo, dėkite kopūstų salotas, ant jų šamo pirštelius, ant pirštelių kepintus porus ir krapų šakeles. Užvožkite viską padažu aptepta skrudintos duonos riekele.
Komentarų nėra