Žuvis ir jūros gėrybės

Šamo filė piršteliai. Sumuštinis su šamo piršteliais ir daržovėmis

Šamo filė piršteliai

Nerealūs, išore traškūs, o viduje sultingi šamo filė piršteliai. Skanūs ir šilti, ir šalti.

Reikės:

  • 600 g šamo filė be odos, supjaustytos juostelėmis
  • 2 šaukštų miltų
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
  • 3/4 šaukštelio džiovinto česnako miltelių
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • 3 kiaušinio baltymų
  • 1 stiklinės kukurūzų kruopų
  • Lydyto sviesto kepimui

Padažui:

  • 1 stiklinės natūralaus jogurto
  • 2 šaukštų majonezo
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukšto smulkintu krapų
  • 1 šaukšto smulkintų kaparėlių
  • 1 šaukštelio kreminių garstyčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Dviems sumuštiniams reikės:

  • 4 skrudintų baltos duonos riekelių (batono)
  • 0,5 švelniai su sviestu pakepinto poro baltosios dalies
  • 2 saujų šiaudeliais pjaustyto mėlynojo kopūsto
  • Kelių šakelių krapų

Gaminimo eiga:

Padažui smulkintuvu sutrinkite česnako skiltelę su majonezu ir jogurtu. Sudėkite smulkintus kaparėlius, krapus, garstyčias, paskaninkite druska ir pipirais.

Miltus sumaišykite su druska, paprika, česnakais ir pipirais.

Kiaušinio baltymus lengvai paplakite.

Mirkykite šamo juosteles į miltus su prieskoniais, paskui į kiaušinio baltymą, gerai nuvarvinkite ir apvoliokite kukurūzų kruopose. Kepkite šamo pirštelius su sviestu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Jei turite purškiamo aliejaus, galite apipurškę juo pirštelius išsikepti orkaitėje.

Patiekite pirštelius su padažu.

Sumuštiniams kopūstus sumaišykite su jogurto-majonezo padažu. Padažo nepagailėkite. Ant duonos riekelės užtepkite jogurto-majonezo padažo, dėkite kopūstų salotas, ant jų šamo pirštelius, ant pirštelių kepintus porus ir krapų šakeles. Užvožkite viską padažu aptepta skrudintos duonos riekele.

DSC_2269

 Idėja

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply