Silkė su pankoliais, svogūnais ir skrudintomis saulėgrąžomis. Pankolis atgaivins riebią silkę, o saulėgrąžų sėklos suteiks žaismingo traškumo.
Silkė su pankoliais:
- 2 silkės
- 3 svogūnai
- 1 pankolis
- 0,5 poro (naudojau žaliąją dalį)
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
- Žiupsnelis maltų kalendros grūdelių
- Šlakelis balzamiko acto
- 2 šaukštai smulkintų petražolių
- Skrudintų saulėgrąžų
Gaminimo eiga:
Svogūnus ir pankolį supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais, porą – griežinėliais. Sudėkite svogūnus, pakepinkite kelias minutes, sudėkite pankolius, porus ir kepkite ant silpnos ugnies maišydami, kol svogūnai ir pankoliai suminkštės. Baigiant kepti įdėkite druskos, pipirų, cukraus, prieskonių, įpilkite šlakelį balzamiko acto ir maišydami dar šiek tiek pakepkite. Sudėkite petražolių lapelius. Prieš valgant pabarstykite saulėgrąžų sėklomis.
Jums taip pat gali patikti silkės su apelsinais receptas.
2 Comments
Odeta
2013-11-11 at 17:24Skaniai, oi skaniai atrodo:)
Laura
2013-11-11 at 19:43Ačiū 😉