Šokoladinis pyragas su karijų riešutais – smaližiaus svajonė čia o ne pyragas 🙂
Šokoladinis pyragas su karijų riešutais:
- 80 g sviesto
- 60 g cukraus
- 1 kiaušinis
- ~200 g miltų
- 2 g sodos
- Žiupsnelis druskos
Šokoladinei masei:
- 80 g juodojo šokolado
- 80 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- 200 g klevų sirupo
- 200 g karijų riešutų
Gaminimo eiga:
Sviestą išsukite su cukrumi iki baltos masės. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite, kol masė taps vientisa. Sudėkite su soda sumaišytus miltus ir išminkykite tešlą. Miltų dėkite, kol gausis kočiojama tešla. Tešla neturi būti kieta.
Kiaušinius paplakite su cukrumi, plakdami supilkite klevų sulos sirupą.
Sviestą ir šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, sumaišykite su kiaušinių mase.
Pusę riešutų sukapokite, įmaišykite į tešlą.
Tešla iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Supilkite šokoladinę masę, ant viršaus sudėkite likusius riešutus.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba iki įsmeigus pagaliuką jis bus sausas.
P.S. Dariau iš dvigubai mažesnės normos (plonesnį), todėl užteko kepti 25 minutes.
Jums taip pat gali patikti šokoladinis bananinis keksas.
Komentarų nėra