Sūdymui reikės:
- 1 varškės sūris (taip pat galite naudoti saldaus pieno sūrį)
- 1 l vandens
- 1,5 šaukšto druskos
Marinavimui:
- Alyvuogių aliejaus
- Mėgiamų prieskoninių žolelių ar prieskonių
Gaminimo eiga:
Druską suberkite į vandenį ir gerai išmaišykite. Sūrį supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu su druska ir palaikykite šaldytuve parą laiko. Sūrumą galite reguliuoti pagal skonį, jei mėgstate sūriau, dėkite daugiau druskos arba atvirkščiai.
Vandenį nupilkite, sūrio kubelius sumaišykite su prieskoniais, užpilkite aliejumi ir dėkite į šaldytuvą. Valgykite po 2 parų.
P.S. Labai mėgstu taip paruoštą sūrį, ypač su Za’atar prieskoniais. Sūrį naudoju sumuštiniams, salotoms, kepiniams, įdarams. Za’atar prieskonių galite nusipirkti arba pasigaminti patys. Šie prieskoniai puikiai tinka vištienos, žuvies, daržovių, kiaušinių patiekalams. Galite paskaninti duonos arba nesaldžių pyragų tešlas.
Za’atar:
- 2 šaukštai malto žagrenio
- 2 šaukštai džiovinto čiobrelio
- 1 šaukštas skrudintų sezamo sėklų
- 2 šaukštai džiovinto mairūno
- 1 šaukštelis druskos
Viską sumalkite. Laikykite šaltai.
Kažkada gamintos salotos su sūdytu sūriu.
No Comments