Starkis su porų ir žirnelių padažu – keptas sultingas starkis su citrinos natele patiektas su salstelėjusiu grietinėle gardintu padažu.
Starkis su porų ir žirnelių padažu:
- 2 starkio filė arba filė kepsniai, jei starkis didelis
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- Druskos
- Laimo arba citrinos sulčių
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- Poro gabaliuko
- Žirnelių saujelės (ne konservuotų)
- Kelių kaparėlių
- Druskos
- ~130 ml grietinėlės
- Žiupsnelio miltų
Gaminimo eiga:
Starkio odą įpjaukite keliose vietose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite žuvį žemyn oda ir kepkite kelias minutes arba kol odelė gražiai apskrus (jei filė įdėjus į keptuvę riesis, palaikykite kiek prispaudę mentele). Apverskite, pabarstykite druska ir kepkite dar apie minutę. Prieš dedant į lėkštę užspauskite laimo arba citrinos sulčių.
Padažui keptuvėje pašildykite aliejų, sudėkite griežinėliais pjaustytą porą ir trumpai apkepkite. Sudėkite žirnelius, kaparėlius, supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pakaitinkite iki užvirimo, Jei bus per skystą įberkite žiupsnelį miltų.
Patiekiama su ryžiais. Taip pat skanus su bulvių koše, polenta.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra