Starkis su garstyčių bulvių koše, žiediniais kopūstais ir ančiuvių padažu pagardintu baltu vynu ir grietinėle.
Starkis su garstyčių bulvių koše:
- 1 starkio filė
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Virtų arba orkaitėje keptų burokėlių
- Žiedinių kopūstų
Ančiuvių padažas:
- 0,5 smulkinto svogūno
- 4 smulkintų ančiuvių filė
- 1 šaukšto sviesto
- 50 ml baltojo sauso vyno
- 100 ml grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 šaukšto pasmulkintų kaparėlių
Garstyčių bulvių košė:
- Bulvių
- Sviesto
- Grietinėlės
- Rupių garstyčių
- Smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Starkio filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, dėkite odele žemyn į keptuvėje įkaitintą sviesto ir aliejaus mišinį. Kepkite kol odelė gražiai, apskrus, apverskite ir kepkite dar kelias minutes. Jei starkio filė kepsniukai ploni, apvertę kepsniukus galite išjungti kaitlentę ir palikti kelioms minutėms. Kepsniukams užteks šilumos prikauptos keptuvėje, kad pabaigtų kept. Kepimo metu paskaninkite druska, pipirais.
Pasmulkintą svogūną ir pasmulkintus ančiuvius pakepinkite su sviestu. Supilkite vyną, pavirkite kelias minutes. Supilkite grietinėlę, užvirkite ir sutrinkite padažą smulkintuvu. Padažą paskaninkite druska, pipirais, citrinos sultimis ir kaparėliais.
Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, sugrūskite. Įmaišykite sviestą, grietinėlę, garstyčias, petražoles.
Patiekite starkį su garstyčių bulvių koše, žiediniais kopūstais, burokėliais ir ančiuvių padažu.
Jums taip pat gali patikti keptas starkis su jogurtine bulvių koše.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra