Reikės:
- 1 sterko filė
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Virtų arba orkaitėje keptų burokėlių
- Žiedinių kopūstų
Padažui:
- 0,5 smulkinto svogūno
- 4 smulkintų ančiuvių filė
- 1 šaukšto sviesto
- 50 ml baltojo sauso vyno
- 100 ml grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 šaukšto pasmulkintų kaparėlių
Bulvių košei:
- Bulvių
- Sviesto
- Grietinėlės
- Rupių garstyčių
- Smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Sterko filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir iškepkite keptuvėje sviesto ir aliejaus mišinyje. Paskaninkite druska, pipirais.
Svogūną ir ančiuvius pakepinkite su sviestu. Supilkite vyną, pavirkite kelias minutes. Supilkite grietinėlę, užvirkite ir sutrinkite smulkintuvu. Padažą paskaninkite druska, pipirais, citrinos sultimis ir kaparėliais.
Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, sugrūskite. Įmaišykite sviestą, grietinėlę, garstyčias, petražoles.
Patiekite su trumpai apkeptais burokėliais ir blanširuotais žiediniais kopūstais.
No Comments