Kiaušinių receptai

Sūdyti kiaušinių tryniai

Ančių kiaušinių tryniai sūdyti

Sūdyti kiaušinių tryniai – išskirtinis Azijos virtuvės ingredientas, suteikiantis sodraus skonio įvairiems patiekalams.  Kaip bebūtų keista Azijoje sūdyti tryniai dažnai naudojami desertuose, jų švelnus sūrumas puikiai dera su saldumu, todėl jie tampa ypatingu akcentu Mėnulio pyraguose ar kituose kepiniuose. Sūdyti tryniai turi intensyvų skonį ir ryškią spalvą, kuri ne tik praturtina patiekalus umami skoniu, bet ir suteikia estetinį grožį.

Kur dar galima naudoti sūdytus kiaušinių trynius:

  • Užtarkuokite smulkių skylučių tarkute ant makaronų, salotų, rizoto ar picų, keptų bulvių ar kitų bulvinių patiekalų, suteikiant umami skonio, panašaus į parmezano sūrio.
  • Pirštais sutrupinkite ir įmaišykite į salotas, suteikiant tekstūros ir pikantiškumo.
  • Naudokite kaip ingredientą sviestui ar majonezui pagardinti – sumaišykite tarkuotą trynį su minkštu sviestu ar naminiais majonezo pagrindais, kad gautumėte gilesnį, intensyvesnį skonį. Puiku su grybų ar žolelių užtepėlėmis.
  • Taip pat tinka krostini, brusketų, sumuštinių ar kitų užkandžių gamybai. Užtarkuokite sūdyto trynio ant skrebučio su avokadu ar grybais.
  • Užtarkuokite ant šviežiai keptos fokačijos, česnakinės duonos ar ragaišių – ypač kol dar šilta, trynys šiek tiek įsigeria ir išsilydo, primindamas sūrį.
  • Sūdyti tryniai puikiai tinka kaip dekoracija tirštoms trintoms sriuboms, keptoms daržovėms, jūros gėrybių ar ryžių patiekalams.
  • Juos galima įmaišyti į padažus, ypač kreminius ar gaminamus aliejaus pagrindu, kad suteiktų intensyvesnį skonį.
  • Naudokite kiaušinių patiekaluose, jie suteikia sodrumo omletams, fritatoms ar keptiems kiaušiniams.
  • Užtarkuokite ar užtrupinkite ant įvarių kruopų ar grūdų košių.
  • Naudokite azijietiškuose patiekaluose – pavyzdžiui, užtarkuokite ant ramen, soba makaronų, keptų ryžių ar net bao bandelių su antiena.
  • Naudokite desertuose su riešutais ar šokoladu – labai subtiliai – sūdyto trynio drožleles galima užbarstyti ant juodo šokolado tartų ar riešutinės karamelės pyragų, norint kontrasto, kaip sūdytos karamelės efekto.

Sūdyti kiaušinių tryniai. Reikės:

  • Daug smulkios druskos (maždaug 1 kg). Tinka standartinė akmens druska, tik nenaudokite jūros druskos dideliais kristalais, nes ji gali supjaustyti trynius.
  • 6 kiaušinių trynių (gali būti vištų arba ančių). Bet labiau rekomenduočiau ančių. Jie didesni, sodresni, riebesni. Aš sūdžiau butelinių ančių (Indijos bėgikių) kiaušinių trynius.

Gaminimo eiga:

Paruoškite indą su maždaug 2 cm druskos sluoksniu.
Druska sūdymui
Suformuokite mažas duobutes druskoje ir į jas atsargiai įdėkite trynius atskirtus nuo baltymų, stengdamiesi, kad jie nesiliestų tarpusavyje.
Sūdyti tryniai
Apiberkite likusia druska, kad tryniai būtų visiškai uždengti. Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 5 paroms.
Konservavimas druska
Po 5 parų tryniai turėtų tapti kietesni ir šiek tiek lipnūs. Pasisūdžiusius trynius nuvalykite nuo druskos, švelniai nuplaukite šaltu vandeniu ir palikite apdžiūti.Pasūdyti tryniai Sūdyti kiaušinių tryniai
Įkaitinkite orkaitę iki 90°C. Trynius sudėkite ant aliejumi išteptų orkaitės grotelių, po apačia padėkite kepimo popieriumi išklotą skardą. Sudėkite trynius ant grotelių ir kepkite apie 90 minučių, kol jie taps sausi ir kieti. Leiskite tryniams visiškai atvėsti.
Ančių tryniai Sūdyti kiaušinių tryniai

Trynius galite laikyti sandariame inde šaldytuve iki 6 mėnesių.

Patarimai ir idėjos:

Naudokite tik šviežius kiaušinius. Beje ančių kiaušiniai turi ryškesnį skonį, didesnį trynį nei vištų kiaušiniai. Tačiau vištų kiaušinius taip pat galite naudoti.

Sūdymo trukmė – ančių kiaušinių tryniai dažnai sūdomi ilgiau nei vištų. Jei norite švelnesnio skonio, galite sūdyti apie 12 valandų, tačiau dėl intensyvesnio sūrumo ir kad pats trynys būtų kietesnis, galite laikyti druskoje iki 5 dienų.

Eksperimentuokite –  į druską galite pridėti aromatinių ingredientų, pvz., citrusų žievelių ar prieskonių.
Ančių kiaušiniai

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 10

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI