Sumuštinis su kiaulių kojomis – skamba neįprastai, bet labai skanu! Jei virsite kiaulių kojas patiekalams, pasilikite pusę kojytės ir sekantį rytą pasigaminsite karališkus pusryčius (2 asmenims) 🙂 Kaip išvirti kiaulių kojas rasite šioje nuorodoje. Taip pat receptų idėjų ką dar galima iš jų pagaminti.
Sumuštinis su kiaulių kojomis:
- 2 riekių kvietinio raugo duonos (sourgdough) arba paprastos kvietinės duonos
- Česnakų confit (arba sviesto ir česnako skiltelės)
- 2 kupinų šaukštų nukaulintos ir susmulkintos kiaulių kojų masės
- Jūros druskos, šviežiai maltų pipirų
- Smulkintų svogūnų laiškų
Taip pat reikės:
- Keptų kiaušinių
- Mėgiamų salotų
Gaminimo eiga:
Jei naudosite česnakų confit. Keptuvėje įkaitinkite aliejų paimtą iš česnakų confit, dėkite duonos riekes ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių. Įdėkite dar šalia pašilti 6 česnakų skilteles. Duoną išimkite, užtepkite pašildytas česnako skilteles.
Jei nenaudosite česnakų confit. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, dėkite duonos riekes ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių. Paskrudintas riekeles įtrinkite česnako skiltele.
Atskirame puodelyje įpilkite šlakelį vandens, įdėkite confit aliejaus arba gabaliuką sviesto, sudėkite kiaulių kojas ir kaitinkite maišydami, kol kojų masė perkais.
Uždėkite ant paskrudintų duonos riekelių pašildytos kiaulių kojų masės, pabarstykite jūros druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais.
Patiekite su keptais kiaušiniais ir salotomis arba valgykite vieną.
P.S. Išvirtas kiaulių kojas nukaulinkite kol jos dar šiltos. Lengviau nusikaulins.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra