Svarainių trauktinė su medumi arba Svaraininė – naminis alkoholinis gėrimas. Kuo ilgiau brandinamas, tuo skanesnis 🙂
Svarainių trauktinė su medumi:
- 500 g svarainių
- 250 g medaus
- 700 ml geros kokybės degtinės
Gamybos eiga:
Svarainius perpjaukite pusiau, išvalykite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais.
Pjaustytus svarainius sudėkite į stiklainį, supilkite medų ir degtinę. Stiklainį užsukite ir gerai supurtykite, kad medus aptirptų.
Stiklainį su svarainiais laikykite tamsioje nešiltoje vietoje mėnesį laiko. Retkarčiais stiklainį supurtykite. Po mėnesio perkoškite. Svaraininę laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Jei užteks kantrybės ir svaraininę dar pabrandinsite šaldytve porą mėnesių, skonis dar labiau pagerės.
Svarainius laikykite šaldytuve ir naudokite kaip svaiginantį desertą arba desertų, paštetu, mėsos vyniotinių priedą!
Sau, svečiams ir sveikatai 🙂 Išbandykite ir su kitomis uogomis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra