Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa

Kiauliena kepta tešloje

Kiauliena duonos tešloje - bulviukose.lt

Kiauliena kepta tešloje – apie šį mėsos kepimo būdą sužinojau iš Ievos Šidlaitės. Planavau kepti griliuje, bet virusai užpuolė, atsiprašiau orkaitės ir viskas baigėsi laimingai 🙂

Reikės:

  • Kiaulienos gabalo: sprandinės, mentės arba kumpio. Maniškis gabalas svėrė 2 kg

Marinavimui:

  • 5 skiltelių česnako
  • 3 rozmarino šakelių
  • 0,5 šaukšto kmynų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio aliejaus

Tešlai:

  • 1 stiklinės aktyvaus duonos raugo
  • 1 kg ruginių miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • Vandens

Gaminimo eiga:

Marinatui česnako skilteles susmulkinkite, nuskabykite nuo rozmarino šakelių lapelius. Sumaišykite dubenėlyje česnakus, rozmarinų lapelius, kmynus, druską, pipirus su aliejumi. Įtrinkite marinato mase kiaulieną, apsukite mėsą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Iš raugo, miltų, druskos ir vandens užminkykite kočiojamą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį, kad rūgtelėtų.

Kitą dieną tešlą perminkykite, jei reikia įdėkite miltų, padalinkite į dvi dalis ir kiek išeina iškočiokite. Dėkite vieną tešlos dalį ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ant jos uždėkite kiaulieną, ant kiaulienos uždėkite kitą tešlos pusę. Perkeliant ar kočiojant tešlą, ji gali suplyšti  į gabalus – nieko tokio, sudėkite ją tolygiai gabalais ant mėsos ir užlyginkite, užglostykite vandeniu sudrėkintomis rankomis.

Kepiau iki 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol plutelė gražiai apskrudo, tada sumažinau temperatūrą iki 150 C ir kepiau dar apie 1,5 valandos.  Kepimo laikas priklausys nuo mėsos svorio ir storio, tad geriausia rekomenduoju turėti mėsos termometrą ir retkarčiais vis pamatuot temperatūrą, kad neperkeptų. Kepsnys bus iškepęs, kai mėsos vidinė temperatūra bus 70-74 C. Iškepusią mėsą išimkite ir palikite 15 minučių susistovėti.

Kiauliena kepta tešloje skanu su grybų padažu ir raugintomis daržovėmis, užsikandant aromatinga ir mėsos sulčių prisigėrusią duonos plutele 🙂
Sekite bulviukose.lt Instagrame.Mėsa kepta ruginėje tešloje - bulviukose.lt

Kepsnys duonoje - bulviukose.lt

Kiauliena tešloje - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI