Daržovių receptai/ Aukso fondas/ Žuvies ir jūros gėrybių receptai ir patiekalai

Tarkuotų bulvių plokštainis su silke

Tarkuotų bulvių plokštainis

Tarkuotų bulvių plokštainis – idealu kai norima kažko panašaus į kugelį ar bulvinius blynus, bet sveikesnio varianto ir tik kelių porcijų, kuomet nesunku tas kelias bulves susitarkuoti per burokinę tarką.

Tokį plokštainį galima patiekti su įvariausiais priedais – varškės padažais, grietine, sūdyta arba lašiša, ikrais, kaip garnyrą prie kepsnių, su keptais ar skystai virtais kiaušiniais ar tiesiog salotomis. Aš patiekiau su naminio sūdymo silke, grietine ir keptais pievagrybiais.

Tarkuotų bulvių plokštainis:

  • 7 – 8 vidutinių bulvių. Kiekis dviems porcijoms.
  • 1 vidutinio svogūno
  • 2 kiaušinių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio malto muškato riešuto (nebūtina)
  • Žiupsnio šviežių čiobrelių arba šalavijo lapelių (arba žiupsnelio džiovintų)
  • Riebalų formos ištepimui

Taip pat reikės:

  • 250 g pievagrybių (tinka ir miško grybai)
  • Riebalų kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 smulkintos česnako skiltelės
  • Žiupsnio šviežių čiobrelių arba šalavijo lapelių (arba žiupsnelio džiovintų)
  • 1 sūdytos silkės. Šioje nuorodoje rasite receptą kaip patiems pasisūdyti
  • 3 – 4 šaukštų grietinės
  • Žiupsnio smulkintų krapų
  • Kelių raugintų agurkėlių

Gaminimo eiga:

Bulves sutarkuokite per burokinę tarką, sumaišykite su smulkintu svogūnu, plaktais kiaušiniais. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis.

Kepimo formą ištepkite riebalais (aliejumi, taukais ar sviestu), sudėkite bulvių masę, išlyginkite paviršių. Kepimo indą dėkite į 200 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 – 40 minučių arba kol gražiai apskrus. Kepiau dviejose formelėse, kiekvienam po porciją.

Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite. Jei dideli, supjaustykite ketvirtukais arba dar smulkiau. Keptuvėje gerai įkaitinkite riebalus, dėkite pievagrybius ir kepkite maišydami kol gražiai apskrus. Jei kepsite didesnį kiekį, kepkite dalimis, tuomet jie kepdami gražiai apskurs, o ne šus keptuvėje. Baigiant kept, sudėkite česnaką, druską, pipirus, žoleles, gerai išmaišykite ir išimkite iš keptuvės ir atidėkite.

Silkę, jei ciela išfiliuokite, supjaustykite filė griežinėliais.

Bulvių plokšainį galite patiekti atskirai su silke ir kitais priedais, galite padaryti taip kaip aš. Ant iškepto plokštainio sudėkite keptus grybus, silkę, grietinę, šiek tiek agurkėlių dėl grožio (šiek tiek, nes jie įkaista nuo plokštainio, šalti skaniau valgyti). Kitus agurkėlius patiekite šalia. Pabarstykite krapais.

Tie raudoni nuotraukoje po grietine ant silkės yra pieniai. Aš juos sūdau kartu su silke. Mano vyrui jie yra delikatesas 🙂

Tarkuotų bulvių kugelisNorėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI