Trijų rūšių miltų duona su raugu – labai skani ir universali duonelė.
Raugui reikės:
- 80 g rupių ruginių miltų
- 60 g šilto vandens
- 1 šaukštelio raugo
Trijų rūšių miltų duona:
- 140 g kvietinių rupių miltų
- 140 g kvietinių miltų
- 150 g rupių ruginių miltų
- 350 g vandens
- 13 g druskos
- 10 g cukraus
- 5 g sausų mielių
- Viso aktyvaus raugo
Gaminimo eiga:
Tešlai skirtus produktus sudėkite į dubenį ir užminkykite tešlą. Jei turite, galite tam panaudoti kombainą.Tešlą inde gražiai iš visų pusių į viduriuką perlankstykite ir uždengus padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai. Jei turite laiko, tešlą kildinti galite kelis kartus, kiekvieną kartą ją vis perminkant. Duonos skoninės savybės nuo to tik pagerės.
Į orkaitės žemiausią lentyną įdėkite skardelę. Orkaitę įkaitinkite iki 250 °C. Pakilusį kepaliuką pabarstykite ruginiais miltais ir dėkite kepti. Į apatinę orkaitės skardelę įpilkite maždaug stiklinę karšto vandens ir greitai uždarykite dureles. Po 10 minučių orkaitės duris praverkite, kad išeitų drėgmė. Vandens vonelės dėka, duonos plutelė taps traški. Sumažinkite temperatūrą iki 210 °C . Kepkite, kol duonos viršus gražiai apskrus ir pabeldus į plutelę girdėsis duslus garsas.
Jums taip pat gali patikti duonos su rūkytais lašinukais receptas.
Komentarų nėra