Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Subproduktai

Kiaulių uodegos su kmynine bulvių koše

Kiaulių uodegos su kmynine bulvių koše ir svogūnais - bulviukose.lt

Kiaulių uodegos su kmynine bulvių koše ir karamelizuotais svogūnais, bei svogūnų žiedais.

Kiaulių uodegos su kmynine bulvių koše. Uodegoms reikės:

  • 8  kiaulių uodegų
  • 1 svogūno su lukštais
  • 1 morkos
  • Prieskoninės šaknies gabaliuko (saliero, petražolės ir pan.)
  • 1 nedidelės galvutės česnako
  • Kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdeliais
  • Kelių lauro lapų
  • Druskos

Glazūrai:

  • 1 šaukšto medaus
  • 2 šaukštų Vorčesterio padažo
  • 5 smulkintų skiltelių česnako

Bulvių košei:

  • Bulvių
  • Kmynų nuoviro (stipraus)
  • Druskos
  • Gabaliuko sviesto
  • Grietinėlės

Karamelizuotiems svogūnams ir porams:

  • Porų baltosios dalies
  • Svogūnų
  • Gabaliuko sviesto
  • 2 šaukštelių rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

Uodegas sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol užvirs. Kai užvirs, vandenį nupilkite, uodegas nuplaukite, užpilkite švariu vandeniu, kad apsemtų, ir vėl virkite, kol užvirs (nugraibykite atsirandančias putas). Sumažinkite ugnį iki minimumo, kad vanduo vos judėtų, sudėkite per pusę padalintą svogūną su lukštais, morką, prieskoninę šaknį, pipirų grūdelius, lauro lapus, pasūdykite ir virkite uždengtame puode 1,5-2 h arba kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų.

Išvirtas uodegas sudėkite į kepimo indą. Sumaišykite medų, Vorčesterio padažą, smulkintą česnaką ir aptepkite mišiniu uodegas. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba kol uodegos gražiai parus.

Bulves išvirkite sūdytame kmynų nuovire, sutrinkite, paskaninkite sviestu, grietinėle.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais, išskirstykite žiedais, pavoliokite į šiek tiek paplaktą kiaušinio baltymą, pamirkykite į su prieskonine druska sumaišytus miltus ir iškepkite riebaluose.

Šalavijų lapus iškepkite įkaitintuose riebaluose.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus pradės karamelizuotis. Svogūnus ir porus supjaustykite ketvirtukais arba storesniais žiedais, dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite, sudėkite į kepimo formą. Uodegoms baigiant kepti, įdėkite į orkaitę svogūnus su porais.

Jums taip pat gali patikti keptų kiaulių uodegų rytietiškame marinate receptas.

Kiaulių uodegos su kmynine bulvių koše ir svogūnais - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply