Aukso fondas/ Mėsa

Kiaulių uodegos ir triušis troškinti sidre

Jennifer McLagan receptas iš knygos “Odd Bits”. Subproduktų mėgėjams labai rekomenduoju šią knygą nusipirkti.
Kiaulių uodegos troškinyje suteikė triušienai trūkstamo riebumo, o padažui tos skanios lipnios konsistencijos, na žinote, kai pirštais suėmęs griauži kauliukus ir jie limpa tarpusavyje 🙂
Troškinį gaminau pečiaus orkaitėje, bet ir paprastoje – elektrinėje puikiai pavyks.

Reikės:

  • 6 – 8 kiaulių uodegų
  • 1 šaukštelio “Quatre epices” prieskonių mišinio
  • Druskos
  • 1 triušio skerdienos
  • 2 morkų
  • 2 saliero stiebų
  • 1 poro
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių
  • 6 čiobrelio šakelių (arba žiupsnio džiovinto)
  • 2 lauro lapų
  • 750 ml sauso sidro
  • 3 šaukštų kvietinių miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Riebalų kepimui (tinka kiaulienos, ančių, žąsų riebalai)

Gaminimo eiga:

Kiaulių uodegas įtrinkite prieskonių mišiniu, druska (nepagailėkite) ir palikite marinuotis šaldytuve parą laiko.

Sudėkite į puodą (geriausia ketaus) ar gilią kepimo formą su dangčiu (puikiai tiks stiklinė arba keramikinė) nuplautas nuo prieskonių kiaulių uodegas. Įdėkite stambiai pjaustytus: vieną morką, vieną saliero stiebą, žaliuosius poro lapus (baltąją dalį atidėkite), dvi česnako skilteles, pipirų grūdelius, 3 čiobrelių šakeles, lauro lapus, supilkite sidrą. Uždenkite uodegas su kepimo popieriumi iškirptu pagal puodo ar formos dydį, uždenkite dangčiu dėkite į iki 180C įkaitintą orkaitę 1,5 valandos.

Aptroškintas uodegas ištraukite iš puodo ir sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad nusausėtų. Skystį, kuriame virė uodegos perkoškite ir atidėkite. Prieš naudojant vėl, nugraibykite ant paviršiaus išplaukusius riebalus.

Triušio skerdieną supjaustykite gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su riebalais. Atidėkite. Pagardinkite druska, pipirais.

Į keptuvę kurioje kepė triušiena, sudėkite lazdelėmis pjaustytas morkas, šiaudeliais pjaustytus svogūnus. Įdėkite jei trūksta riebalų. Kepkite maišydami kol svogūnas suminkštės. Sudėkite piršto storumo griežinėliais pjaustytus poro baltąją dalį, saliero stiebą, likusias smulkintas česnako skilteles ir kepkite maišydami dar kelias minutes. Daržoves išimkite. Atidėkite.

Į tą pačią keptuvę sudėkite aptroškintas kiaulių uodegos. Jei reikia įdėkite riebalų. Kepkite vartydami kol pradės pokšėti.

Sudėkite į puodą ar formą, kurioje troškinote uodegas, apkeptus triušienos gabaliukus, apkepas kiaulių uodegas, daržoves, likusias čiobrelio šakeles. Supilkite skystį, kuriame troškinosi kiaulių uodegos. Uždenkite puodą ar formą su kepimo popieriumi iškirptu pagal puodo ar formos dydį, uždenkite dangčiu dėkite į iki 180C įkaitintą orkaitę dar 1,5 valandos.

Po 1,5 valandos, puodą ištraukite, atsargiai nukoškite skystį į kitą puodą ar keptuvę ir garinkite ant maksimalios kaitros kol liks trečdalis skysčio. Paragaukite ar netrūksta druskos. Supilkite nugarintą skystį atgal ant troškinio ir patiekite.

Kiaulių uodegų ir triušio troškinys

Pečiuje troškintos kiaulių uodegos su triušiena

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply