Trinta svogūnų sriuba – salstelėjusi, aromatinga, paskaninta keptos juodos duonos česnakiniais skrebučiais. Jums patiks šis receptas!
Trinta svogūnų sriuba:
- 1200 g nuluptų svogūnų
- 1,5 l vištienos sultinio
- 0,5 kepaliuko ruginės duonos ar kitos mėgiamos duonos
- Gabaliuko fermentinio ar čederio sūrio
- 3 skiltelių česnako
- 3 šaukštų kvietinių miltų
- Aliejaus ir sviesto (svogūnų kepimui)
- Smulkintų krapų
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite arba sutarkuokite mandolinos tipo tarka plonais žiedais ir kepinkite ant sviesto ir aliejays mišinio, kol pagels ir suminkštės. Kol svogūnai keps, užvirinkite sultinį. Kai svogūnai iškeps, sudėkite į svogūnus miltus ir gerai išmaišykite, palaipsniui, maišydami svogūnus, įpilkite kelis samtelius sultinio. Kai svogūnų masė sutirštės ir taps vientisa, supilkite ją į likusį sultinį ir virkite 20 minučių.
Sutrinkite sriubą smulkintuvu.
Ruginę duoną supjaustykite lazdelėmis ir iškepkite ant aliejaus. Iškepusias lazdeles įtrinkite česnaku ir supjaustykite kubeliais.
Prieš patiekant sriubą, įberti saujelę keptos duonos skrebučių, tarkuoto fermentinio sūrio ir papuoškite smulkintais krapais.
Sriuba pertrinta rankomis per sietelį žymiai skanesnė 😉
Daugiau sriubų receptų
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra