Žuvis ir jūros gėrybės

Ešeriai kepti druskoje

Ešeriai kepti druskoje

Ešeriai kepti druskoje – originalus ešerių kepimo būdas. Nuskusti ešerius yra ką veikt. Šiaip aš juos neskutu, o lupu… bet irgi yra ką veikt. Išbandėm vasarą kept druskoje. Daugiau nesinori nei lupt, nei skust, nes taip paprasčiausia ir skaniausia 😉

Papilkite ant skardos druskos, ant jos sudėliokite ešerius (dėti reikia tokius, kokius ištraukėte iš vandens, su visom galvom ir viduriais). Geriau, kad jie būtų vienodesnio dydžio, kad visi tolygiai iškeptų.

Užpilkite suguldytus ešerius druska.

Ešeriai kepti druskoje

Dėkite skardą su ešeriais į įkaitintą iki 200C temperatūros orkaitę.

Mažoms žuvytėms užteks kepti15 minučių, didesnėms 20 – 25 minutes. Pabandykite taip išsikepti ir kitos rūšies žuvis.

Sekite bulviukose.lt Istagrame
Daugiau receptų su žuvimi.

7 Comments

  • Reply
    Loreta
    2010-11-05 at 17:30

    Va čia tai geras būdas,tučtuojau bus išbandytas.Mes ešerių mėgėjai,tik tas lupinėjimas ar skutinėjimas išvesdavo iš kantrybės.Na o jeigu kepti išvalius žarnas?

  • Reply
    Laura
    2010-11-06 at 17:47

    Tada ištekėtų dalis sulčių ir būtų netokie sultingi….tų žarnų nereikia bijoti, jos išsiima kaip kamuoliukas ir viskas 😉

  • Reply
    arvydas
    2011-08-09 at 19:21

    savo amziuje tiek daug druskos suvalgyt neteko, jei atsisakys inkstai, bus kaltas recepto autorius

  • Reply
    Laura
    2011-08-10 at 12:22

    Ne druską, o ešerius reikėjo valgyti 😛

  • Reply
    Irena
    2011-09-23 at 10:15

    Paruošiau pagal Jūsų receptą žuvį.Nemaži ešeriukai buvo,sėkmingai iškepė per 25min.Buvo baisu
    “atidaryti” druskos sluoksnį,o visa kita-jau ritualas,užsiėmimas.Pamiršti,ar dar ko nors reikia prie
    žuvies,ar ne.Tada ir nereikia.Labai naturalus maistas ramiems neskubiems pietums.Sveika ir skanu.
    Ačiū Jums už receptuką ir už žuvikes šviežias.

  • Reply
    Laura
    2011-09-23 at 12:13

    Prašom 😉

  • Reply
    bileko nevalgantis
    2015-08-23 at 11:10

    Ne veltui sakoma genealu tai kas paprasta. Receptas tam kad pajustumet zuvies, o ne prieskoniu skoni.

  • Palikite komentarą

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI