Triušiena su ančiuviais ir saldžių bulvių piure – labai skanus ir subalansuotas patiekalas.
Triušiena su ančiuviais:
- 500 g triušienos (galite naudoti bet kokias triušienos dalis, nes ji troškinsis)
- 1,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
- 0,5 stiklinės baltojo sauso vyno
- 0,5 stiklinės vandens
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 4 jaunų svogūnų su laiškais
- 1 šaukšto smulkintų žolelių mišinio (šalavijo, petražolių, raudonėlio)
- 6 sūdytų ančiuvių filė juostelių
- 2 saldžių bulvių
- 2 skiltelių česnako
- 2/3 stiklinės grietinėlės
Gaminimo eiga:
Triušieną pasmulkinkite. Apkepkite kepsnius keptuvėje su vienu šaukštu sviesto iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Supilkite vyną, vandenį, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite ant minimalios kaitros uždengę 50 minučių. Nudenkite dangtį, padidinkite kaitrą ir virkite, kol liks trečdalis troškinimosi skysčio.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite pasmulkintas ančiuvių file ir kepkite maišydami minutę laiko. Sudėkite į keptuvę smulkintus jaunus svogūnus, kepkite dar 2 minutes, sudėkite žalumynus, supilkite troškinimosi skystį ir virkite, kol padažas užvirs.
Bulves nulupkite, supjaustykite stambiais gabalais, apšlakstykite juos aliejumi ir iškepkite orkaitėje kartu su neluptomis česnako skiltelėmis. Keptas bulves ir išspaustus iš luobelių česnakus sudėkite į smulkintuvą, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir sutrinkite. Jei masė bus labai tiršta, galite įpilti vandens.
Triušiena su ančiuviais patiekiama su saldžių bulvių piure ir padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra