Piršteliams reikės:
- 250 g triušienos filė
- 1 skiltelės česnako
- Po žiupsnelį smulkinto raudonėlio ir čiobrelio lapelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų miltų
- 1 kiaušinio
- 1 stiklinės sezamų sėklų
- Lydyto sviesto kepimui
Padažui:
- 1 stiklinės graikiško jogurto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 skiltelės česnako
- 5 mėtos lapelių
Gaminimo eiga:
Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu.
Nupjaustykite nuo triušienos filė plėveles, supjaustykite filė juostelėmis. Aš dariau taip: kiekvieną filė perpjoviau skersai pusiau, o storąją dalį perpjoviau dar ir išilgai. Iš vienos filė gavosi trys juostelės.
Triušienos juosteles pamarinuokite smulkinta česnako skiltele, žolelėmis ir pipirais pusę valandos. Druską berkite prieš kepant.
Pamarinuotas triušienos juosteles apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklose. Kepkite keptuvėje su lydytu sviestu arba aliejumi vartydami, kol gražiai apskrus.
Patiekite triušienos pirštelius su padažu.
No Comments