Triušienos troškinys su špinatais – klasikinių derinių patiekalas. Riebus grietinėlės ir sūrio padažas, gaivi saulėje džiovintų pomidorų rūgštelė, švelnūs špinatai ir minkšta triušienos mėsytė.
Triušienos troškinys su špinatais:
- 250 g triušienos mėsos (nukaulintos, būna tokios pirkt)
- 1 šaukštelio lydyto sviesto kepimui
- 2 skiltelių česnako
- 3/4 stiklinės vištienos sultinio
- 2 saujų špinatų
- 4 saulėje džiovintų pomidorų
- 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- 0,5 stiklinės grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų raudonėlių
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį sviesto, sudėkite triušienos gabaliukus ir kepkite iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus. Triušieną išimkite ir atidėkite į šoną.
Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė triušiena, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, kepkite, kol gražiai apskrus, supilkite vištienos sultinį, virkite, kol nugaruos pusė buvusio kiekio.
Sudėkite į keptuvę su sultiniu špinatus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, triušieną, sūrį, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais. Virkite maišydami, kol užvirs ir suvys špinatų lapeliai. Prieš patiekiant, įmaišykite raudonėlių lapelių.
Troškinys gali būti patiekiamas su mėgiamomis virtomis kruopomis ar bulvių koše ir sezoninėmis daržovėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra