Troškinti jaučio žandai – populiari klasika. Galite valgyti su daržovėmis, įvairiomis kruopų košėmis, polenta. O jei patieksite su bulvių koše pagardinta trumų aliejumi, turėsite restoraninį patiekalą namuose 🙂
Troškinti jaučio žandai:
- 2 kg jaučio žandų
- Kelių šaukštų kvietinių miltų
- 3 svogūnų
- 3 morkų
- 1 nedidelio saliero gumbo
- 1 nedidelio poro
- 5 skiltelių česnako
- 2 stiklinių raudono sausojo vyno (arba lengvo alaus. Stenkitės naudoti mažiau apyniuotą, nes gali būti kartu)
- Druskos
- Po žiupsnelį kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų
- 5 lauro lapų
- Prieskoninių žolelių saujelės (petražolių, šalavijų, rozmarinų, raudonėlių)
Gaminimo eiga:
Nupjaustykite nuo jaučio žandų juos dengiančias plėves, padalinkite į dvi-tris dalis, pamirkykite į miltus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite apkeptus žandus į puodą.
Svogūnus, morkas ir saliero gumbą pasmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Porą ir česnako skilteles taip pat pasmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite daržoves į puodą su žandais.
Supilkite į puodą su žandais ir daržovėmis vyną, sudėkite prieskonines žoleles, druską, pipirus, lauro lapus. Įpilkite vandens tiek, kad apsemtų, uždenkite ir troškinkite ant mažos kaitros 3 valandas.
Išsitroškinusius žandus išgriebkite (atidėkite), skystį nukoškite ir toliau virkite, kol liks trečdalis buvusio kiekio. Sudėkite žandus atgal į skystį ir pavirkite dar kelias minutes.
Troškinti jaučio žandai buvo patiekti su bulvių koše gardinta rupiomis garstyčiomis ir rūkyta paprika bei keptais patisoniukais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
1 Comment
Kotryna Z.
2024-11-23 at 16:53Receptas patilrintas, pavyko puikiai, rekomenduoju išbandyti😊