Uzbekiška duonelė su svogūnais – labai malonaus kvapo, šilkinis, su plonyte traškia plutele paplotėlis. Tinka valgyti su įvairiais padažais, prie salotų ar mėsos patiekalų. Kitą kartą kai kepsiu pabandysiu viršų pabarstyti jūros druska. Turėtų labai tikti.
Uzbekiška duonelė su svogūnais:
- 350 g svogūnų
- 350 ml vandens
- 7 g sausų mielių
- 600 g miltų
- 1 kiaušinio trynio
- 1 šaukšto natūralaus jogurto
Gaminimo eiga:
Svogūnus susmulkinkite ir užpilkite vandeniu. Svogūnus vandenyje stipriai rankomis pagniaužykite, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Palikite 30 minučių pastovėti.
Po 30 minučių svogūnus nukoškite (tik niekur neišpilkite svogūnų vandens).
Miltus suberkite į dubenį, padarykite juose šulinį, supilkite į jį druską, mieles, svogūnų vandenį (1 šaukštą svogūnų vandens atidėkite) ir berdami miltus iš kraštų į vidurį užmaišykite tešlą. Paminkykite 5-7 minutes. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai kol dvigubai pakils.
Kiaušinio trynį sumaišykite su jogurtu ir šaukštu svogūnų vandens.
Iškilusią tešlą padalinkite į kumščio dydžio gumuliukus ir iškočiokite arba išplokite juos rankomis.
Paplotėlius aptepkite mišiniu iš tryniu, jogurto ir svogūnų vandens. Dėkite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą ir kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėjekol gražiai paruduos. Baigiant kept galite kelis kartus dar aptepti paplotėlius mišiniu.
(Receptas iš čia)
6 Comments
Ausrra
2010-11-26 at 19:11Labai skaniai ir viliojančiai atrodo!
Laura
2010-11-26 at 20:45Gaila internetas kvapų neperduoda 🙂
Forelle
2010-11-27 at 05:39Aš ir taip jau užuodžiu 🙂 reiks išbandyti ir man
Monika
2010-11-27 at 10:47Butu idomu suzinot, kaip vadinasi si duona.. Gal lipioskos???
Laura
2010-11-27 at 12:41Net nežinau…kokiu pavadinimu radau, tokiu ir užrašiau….
Laura
2010-11-27 at 12:46O lipioškos, tai iš rusų kalbos išvertus reiškia paplotėliai…o tų paplotėlių pilnas pasaulis įvairiausių 🙂