Daržovių receptai/ Aukso fondas/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Uzbekiška duonelė su svogūnais

Uzbekiška duona su svogūnais - bulviukose.lt

Uzbekiška duonelė su svogūnais – labai malonaus kvapo, šilkinis, su plonyte traškia plutele paplotėlis. Tinka valgyti su įvairiais padažais, prie salotų ar mėsos patiekalų. Kitą kartą kai kepsiu pabandysiu viršų pabarstyti jūros druska. Turėtų labai tikti.

Uzbekiška duonelė su svogūnais:

  • 350 g svogūnų
  • 350 ml vandens
  • 7 g sausų mielių
  • 600 g miltų
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 šaukšto natūralaus jogurto

Gaminimo eiga:

Svogūnus susmulkinkite ir užpilkite vandeniu. Svogūnus vandenyje stipriai rankomis pagniaužykite, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Palikite 30 minučių pastovėti.

Po 30 minučių svogūnus nukoškite (tik niekur neišpilkite svogūnų vandens).

Miltus suberkite į dubenį, padarykite juose šulinį, supilkite į jį druską, mieles, svogūnų vandenį (1 šaukštą svogūnų vandens atidėkite) ir berdami miltus iš kraštų į vidurį užmaišykite tešlą. Paminkykite 5-7 minutes. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai kol dvigubai pakils.

Kiaušinio trynį sumaišykite su jogurtu ir šaukštu svogūnų vandens.

Iškilusią tešlą padalinkite į kumščio dydžio gumuliukus ir iškočiokite arba išplokite juos rankomis.

Paplotėlius aptepkite mišiniu iš tryniu, jogurto ir svogūnų vandens. Dėkite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą ir kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėjekol gražiai paruduos. Baigiant kept galite kelis kartus dar aptepti paplotėlius mišiniu.

(Receptas iš čia)

Uzbekiška duona su svogūnais - bulviukose.lt

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

6 Comments

  • Reply
    Ausrra
    2010-11-26 at 19:11

    Labai skaniai ir viliojančiai atrodo!

  • Reply
    Laura
    2010-11-26 at 20:45

    Gaila internetas kvapų neperduoda 🙂

  • Reply
    Forelle
    2010-11-27 at 05:39

    Aš ir taip jau užuodžiu 🙂 reiks išbandyti ir man

  • Reply
    Monika
    2010-11-27 at 10:47

    Butu idomu suzinot, kaip vadinasi si duona.. Gal lipioskos???

  • Reply
    Laura
    2010-11-27 at 12:41

    Net nežinau…kokiu pavadinimu radau, tokiu ir užrašiau….

  • Reply
    Laura
    2010-11-27 at 12:46

    O lipioškos, tai iš rusų kalbos išvertus reiškia paplotėliai…o tų paplotėlių pilnas pasaulis įvairiausių 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI