Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai

Petražolių padažas

Petražolių padažas - bulviukose.lt

Petražolių padažas – itališkas receptas. Labai universalus padažas. Tinka ir su virta mėsa, ir su virta arba kepta žuvimi, ir su daržovėmis, ir ant duonos tepti.

Petražolių padažas:

  • 0,5 stiklinės šviežios baltos duonos trupinių
  • 3-4 šaukštų raudono vyno acto (pagal skonį)
  • 1 kietai virto kiaušinio trynio
  • 8 šaukštų smulkintų petražolių
  • 2 skiltelių česnako
  • 2-3 sūdytų ančiuvių filė
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Šviežio baltos duonos trupinius, kietai virtą kiaušinio trynį, smulkintas petražoles, česnako skilteles, ančiuvių filė sudėkite į smulkintuvą.

Supilkite actą. Įjunkite smulkintuvą ir pamažu supilkite aliejų. 

Pagardinkite padažą druska ir pipirais.

(Receptas iš knygos Valgių knyga)

Daugiau padažų receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.

2 Comments

  • Reply
    Otilija
    2012-08-12 at 20:31

    Labai skanus padažiukas gavosi ir taip greitai paruošiamas.
    Ačiū už receptą. Liuks. 🙂

  • Reply
    Laura
    2012-08-13 at 06:16

    Prašom, smagu, kad patiko 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI