Virtiniai su kiaulienos širdžių įdaru ir raugintais kopūstais skamba kaip lietuviškas patiekalas, tačiau knygose virtinius su kepenėlių įdaru esu mačiusi, bet širdimis ne. Paklausiau DI kokios tai šalies gali būti šis patiekalas su tokiu įdaru, nes google irgi nieko panašaus neradau. Atrašė, kad koldūnai, įdaryti širdimi, gali būti tradicinis lenkiškas patiekalas. Logiška – pagalvojus, kad lenkai verda sriubas su kiaulienos skrandžiais.
Tešlai reikės:
- 3 stiklinių miltų
- 3 šaukštų aliejaus
- 1 ir 1/3 stiklinės verdančio vandens
- Nepilno šaukštelio druskos
Įdarui reikės:
- 1 svogūno
- 1 stiklinės raugintų kopūstų
- 2 virtų kiaulienos širdžių
- 0,5 stiklinės sultinio, kuriame virė širdys
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnio džiovinto čiobrelio
Gaminimo eiga:
Dvi stiklines miltų, druską ir aliejų supilkite į dubenį ir rankomis trinkite, kol masė taps vientisa, užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite. Supilkite paskutinę stiklinę miltų ir išminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta įdėkite dar papildomai miltų.
Kočiokite kai tešla praauš.
Virtas širdis sumalkite ar kitaip susmulkinkite. Kaip išvirti širdis. Nuo širdžių apipjaukite riebalinius audinius, labai švariai nepjaustykite, nes riebaliukas įdarui pravers, perpjaukite išilgai pusiau, išpjaukite širdies raumenį jungiančias membranas ir kietesnius audinius. Turi likti tik raumuo. Dėkite širdis į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Užvirus nugraibykite putas, sudėkite po gabaliuką prieskoninių daržovių – tinka svogūnai, porai, morkos, saliero stiebai ar gumbas, česnakas. Per daug nepridėkite, kad širdys išlaikytų savo tikrąjį skonį ir neįgautų daržovių. Įmeskite į puodą taip pat kelis lauro lapelius, pipirų grūdelius, petražolės ar šalavijo šakelę. Virkite uždengę ant minimalios kaitros 1 – 1,5 valandos. Širdis atvėsinkite sultinyje, kuriame virė. Patogu išsivirti iš vakaro.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su riebalais kol suminkštės. Sudėkite į svogūnus pasmulkintus raugintus kopūstus, kepkite maišydami kol kopūstai šiek tiek suminkštės ir išgaruos visas skystis jei jo yra. Jei kopūstus šiek tiek paskrudinsite bus dar skaniau.
Į kopūstus sudėkite maltas širdis, supilkite 0,5 stiklinės sultinio, kuriame širdys virė, kepkite maišydami kol masė perkais. Pagardinkite čiobreliais, pipirais ir jei reikia druska.
Iškočiokite tešlą, išspauskite stiklinaite apskritimus, dėkite įdaro ir formuokite virtinius.
Virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite nuo iškilimo į paviršių 3 minutes.
Virtiniai su kiaulienos širdžių įdaru ir raugintais kopūstais patiekiami su spirgučių padažu ir grietine. Taip pat tiks ir kaitintas sviesto – grietinės padažas.
Jums taip pat gali patikti virtiniai su plaučių įdaru.
Komentarų nėra