Vištiena su kimči (kimchi) – vienas iš būdų panaudoti šias gardžias, pikantiškas, raugintas daržoves. Sotus, gaivinantis, rytietiškas patiekalas.
Vištiena su kimči (kimchi):
- 300 g vištienos krūtinėlės
- Žiupsnelio druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 0,5 paplakto kiaušinio
- 2 – 3 šaukštų kvietinių miltų
- Aliejaus kepimui
- 1 kupino šaukšto plonais čiaudeliai pjaustyto imbiero
- 2 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
- 180 g kimči (jei kimči daržovės stambiai pjaustytos, pasmulkinkite)
- 2 šaukštų lengvo sojos padažo
- 1 šaukšto Mirin (saldaus ryžių vyno) (arba 1 šaukštelio rudojo cukraus)
- Šlakelio skrudintų sezamų sėklų aliejaus
- Kelių smulkintų svogūno laiškų
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištienos gabalėlius mirkykite į paplaktą kiaušinį, paskui į miltus ir dėkite į keptuvę. Kepkite kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptus vištienos gabalėlius sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad jis sugertu riebalų perteklių.
Švarioje keptuvėje nestipriai įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite imbierą, česnaką ir maišydami švelniai apkepkite. Saugokite, kad imbieras nepradėtų ruduoti.
Supilkite į keptuvę su imbieru ir česnaku vištieną, kimči. Kepkite maišydami, kol kimči sušils. Pagardinkite Mirin ir sojos padažu. Prieš patiekiant apšlakstykite sezamų aliejumi, apibarstykite svogūnų laiškais.
Patiekite su ryžiais.
Daugiau kimči receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra