Pabandžiau nieko nesitikėdama, nes labai skubėjau, bet vis tiek norėjosi netradicinio skonio. O gavosi taip, kad reikia dėti receptą ir visiems rodyti 🙂
Reikės:
- 1 didesnio upėtakio arba lašišos filė
- 100 g druskos
- 50 g rudojo cukraus
- 0,5 saujelės džiovintos citrinžolės
- 1 šaukšto sičuano pipirų
Gaminimo eiga:
Lašišos filė nuskuskite, ištraukite pincetu likusius kaulelius. Į indą, kuriame sūdysite lašišą suberkite pusę druskos, cukraus, citrinžolės ir pipirų. Dėkite lašišą oda žemyn, ant viršaus suberkite likusius prieskonius, druską ir cukrų. Jei lašišą sūdysite supjaustytą į kelis gabalus, juos pasluoksniuokite.
Lašišą dėkite į šaldytuvą ir laikykite vis pavartydami 2-3 paras. Po to lašišą nuplaukite, gerai nusausinkite ir skanaukite. Dalį galite užsišaldyti.
No Comments