Vištienos suktinukai įdaryti pesto padažu ir goji uogomis ir patiekti su bulvių – salierų koše ir pomidorų padažu. Viskas taip nesudėtinga, kad tiesiog aprašysiu trumpai ir viskas. 😉
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę išmuškite stačiakampio forma, pabarstykite prieskonine druska arba druska ir pipirais, ištepkite pesto padažu, kraštus palikite laisvus (neteptus), pabarstykite goji uogomis ir standžiai susukite. Suvyniokite į kepimo plėvelę, kepimo popierių arba foliją, užspauskite arba užriškite galus ir kepkite iki 170° C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Padažui naudojau naminį pomidorų padažą skiestą lygiomis dalimis su vištienos sultiniu. Užvirkite ir viskas.
Košę viriau iš bulvių ir salierų. Naudojau 2 dalis bulvių ir 1 dalį salierų. Saliero gumbą supjausčiau gabaliukais, užpyliau pienu, pasūdžiau ir išviriau. Salierus kartu su visu pienu sutryniau smulkintuvu. Kai bulvės išvirė, jas sugrūdau ir supyliau į košę visą trintą saliero masę, įdėjau dar sviesto gabaliuką ir gerai išsukau.
Brokolius išskirčiau žiedynėliais, sudėjau juos į foliją, įdėjau gabaliuką sviesto, šiek tiek druskos, kepintų migdolų plokštelių ir pašildžiau orkaitėje.
Vištienos suktinukai prieš dedant į lėkštę supjaustomi ir patiekiami su bulvių – salierų koše, pomidorų padažu.
Jums taip pat gali būti įdomus vištienos kepsnelių įdarytų mėlynėmis receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra