Voveraičių ir ožkos sūrio pyragas – fantastiškai skanus prancūziško stiliaus užkandis, skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Voveraičių ir ožkos sūrio pyragas:
- 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 50 g šalto sviesto
- 70 g miltų
- 1/3 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio trynio
Įdarui:
- 300 g šviežių voveraičių
- 1 plunksnelėmis pjaustyto svogūno
- Gabaliuko griežinėliais pjaustyto poro
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- 150 g kreminio ožkos sūrio
- 150 g grietinėlės
- 2 kiaušinių
- Žiupsnelio pankolių sėklų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, sudėkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Svogūną, porą ir česnaką pakepinkite su šlakeliu aliejaus ir gabaliuku sviesto. Atidėkite. Voveraites pakepinkite su gabaliuku sviesto. Kepkite, kol išgaruos visos iš voveraičių išsiskyrusios sultys. Kepimo metu įberkite šiek tiek pankolio sėklų, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Grietinėlę išplakite su kiaušiniais. Pasūdykite.
Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite kepintus svogūnus su porais ir česnakais. Suberkite voveraites, petražoles. Tolygiai pamėtykite ožkos sūrio gabaliukus. Viską užpilkite grietinėlės ir kiaušinių plakiniu.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos krašteliai gražiai apskrus.
P.S. Vietoj ožkos sūrio išbandykite sūdyta marinuotą varškės sūrį.
4 Comments
aguonele
2014-07-11 at 14:44Liuks atrodo! Dievinu visas tartas. Kaip tau pagrindas? Patiko? Cia mano vienas mylimiausiu.
Laura
2014-07-11 at 20:27Aguonele, pagrindas superinis 😉
Justina
2019-09-12 at 10:23Labai skanu, tik mano pagrindas labai trupa, nesuprantu ka padariau ne taip…
Laura
2019-09-12 at 10:55Kitą kartą jei matysite, kad trūksta drėgmės tešlai ir ji per trapi, įpilkite šalto vandens šlakelį 🙂