Žiedinio kopūsto kepsniai su aromatingu ir pikantišku alaus – sūrio padažu.
Žiedinio kopūsto kepsniai:
- 2 iš žiedinio kopūsto galvos išpjautų kepsnių
- Sviesto ir aliejaus kepimui
- Žolelių (čiobrelio, šalavijo, raudonėlio)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
- 1 vidutinio smulkiai pjaustyto svogūno
- 1 šaukšto sviesto
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio (tarkuoto smulkia tarka)
- 1/4 stiklinės grietinėlės
- 1/2 stiklinės alaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Kopūsto kepsnius apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejaus ir sviesto mišiniu iš abiejų pusių. Perdėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardelę, pabarstykite druska, pipirais, smulkintomis žolelėmis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių arba, kol suminkštės.
Svogūną kepinkite su sviestu, kol suminkštės, baigiant kepti sudėkite česnaką. Supilkite alų ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, įdėkite sūrį ir virkite maišydami, kol sūris išsilydys. Paskaninkite druska, pipirais. Sutrinkite padažą smulkintuvu.
Kepsnius galite patiekti su bulvių koše, polenta, įvairių kruopų košėmis, iš kopūsto nuopjovų pagaminta tyre, riešutiniais, pomidoriniais, pesto, rytietiškais ar sūrio padažais.
P.S. Iš vieno kopūsto galima išpjauti 2 kepsnius. Likusias kopūsto dalis galite sunaudoti marinavimui, sriuboms, salotoms, tyrėms.
Kaip išpjauti kepsnius rasite šiame tinklaraštyje.
Jums taip pat gali būti įdomus moliūgų lazanijos receptas.
2 Comments
Skaitytoja
2014-09-22 at 11:57Tobulas patiekalas! Jau isivaizduoju kaip skanu 🙂 Bandysiu alu keisti vynu ir gaminsiu kuo greiciau 😉
Laura
2014-09-22 at 18:13Skaitytoja, vynas taip pat puikiai tiks 😉