Daržovių receptai/ Aukso fondas

Žiedinio kopūsto kepsnys

Žiedinio kopūstos kepsnys

Žiedinio kopūsto kepsnys – puikus pasirinkimas vegetarams, veganams ir visiems, besilaikantiems sveikos mitybos.

Neišsigąskite ingredientų gausos, šis patiekalas tikrai nesunkiai pagaminamas, tik reikės šiek tiek laiko, kaip ir daugumai skanių patiekalų.

Šiame recepte žiediniai kopūstai supjaustomi storais kepsniais ir apkepami orkaitėje, kol tampa traškūs ir auksinės spalvos. Tada jie pagardinami aromatingu prieskonių mišiniu, kuriame gausu ciberžolės, saldžiosios paprikos ir česnako granulių.

Patiekalui suteikiama papildomo skonio ir tekstūros su keptomis paprikomis, petražolėmis, česnakais, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, graikiniais riešutais ir geltonosiomis razinomis. Pupelių tyrė atlieka padažo vaidmenį ir viską vainikuoja sūdyta lašiša, kurios galite nedėti jei norite lengvesnio arba veganiško varianto.

Žiedinio kopūsto kepsnys:

  • 2 žiedinio kopūsto kepsnių. Kaip išpjauti skaitykite gaminimo eigoje.
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos (kas mėgstate galit įberti ir šiek tiek rūkytos paprikos miltelių)
  • 0,5 šaukštelio česnako granulių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Pagardėliui reikės:

  • 1 keptos paprikos pjaustytos mažais kubeliais
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • 2 trintų skiltelių česnako
  • 0,5 citrinos žievelės
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto smulkintų graikinių riešutų
  • 1 šaukšto smulkintų geltonųjų rezinų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Pupelių tyrei reikės:

  • 1,5 stiklinės virtų pupelių
  • 0,5 – 1 stiklinė skysčio nuo pupelių virimo
  • Šlakelio citrinos sulčių

Taip pat reikės:

  • Sūdytos lašišos arba upėtakio. Nebūtina.

Gaminimo eiga:

Nuo žiedinio kopūsto nuimkite lapus, perpjaukite jį skersai pusiau. Per piršto storį nuo kiekvieno žiedinio kopūsto pusės peiliu atriekite po kepsnį. Kepsnius sudėkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.

Kepsnių marinatui sumaišykite aliejų, ciberžolę, papriką, česnako granules, druską, pipirus. Aptepkite marinatu kepsnius, apverskite, aptepkite apverstas puses.

Kepkite žiedinio kopūsto kepsnius iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių arba kol gražiai apskrus.

Pagardėliui sudėkite į dubenį supjaustytą keptą papriką, smulkintas petražoles, trintus česnakus, citrinos žievelę ir sultis, alyvuogių aliejų, smulkintus graikinius riešutus, razinas, pagardinkite druska, pipiras ir gerai išmaišykite.

Virtas pupeles sudėkite į smulkinuvą, įpilkite 0,5 stiklinės skysčio likusio nuo virimo ir trinkite iki vientisos masės. Jei trinant truks skysčio, įpilkite dar. Pagardinkite pupelių tyrę citrinos sultimis. Jei tyrę pasidarysite anksčiau ir ji atvės, prieš dedant į lėkštę rekomenduoju pašildyti. O kaip skaniai išsivirti pupeles rasite šioje nuorodoje.

Į lėkštes sudėkite pupelių tyrę, tolygiai ją paskleiskite. Ant viršaus sudėkite žiedinio kopūsto kepsnius, supilkite pagardėlį. Aplinkui išdėliokite sūdytos lašišos juosteles.

Jums taip pat gali patikti žiedinio kopūsto kepsnio su alaus – sūrio padažu receptas.

Žiedinio kopūsto steikasNorėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.

Vidutinis reitingas 4.7 / 5. Balsų skaičius 3

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI