Daržovės/ Aukso fondas

Virtos pupelės. Kaip skaniai išvirti

Kaip išsivirti pupeles

Virtos pupelės skanus, maistingas užkandis ir garnyras. Pupeles galite paprastai virti sūdytame vandenyje, bet skaniau sultinyje suteikiant joms visą skonių puokštę. Prisipažinsiu – pupelių nemėgdavau ir nevalgydavau, kol neradau šio virimo būdo. O virti reikia kaip paprasčiausią sultinį sriubai. Kokias daržoves įdėsit tokį skonį turėsit 🙂

Beje, likęs sultinys nuo pupelių virimo nuostabaus skonio! Jį galite naudoti sriuboms, padažams.

Reikės:

  • Džiovintų pupelių
  • Daržovių. Naudojau sausoje keptuvėje pakepintą svogūną, česnako kelias skilteles, poro gabaliuką, saliero stiebo galiuką. Galite įdėti morkos gabaliuką, saliero gumbo, pankolio, imbiero jei norite rytietiškos natelės. Labai daug visko prikrauti irgi nereikėtų, kad pupelės liktų savo skonio, o ne daržovių.
  • Prieskoninių žolelių. Labai tinka čiobreliai, rozmarinai, petražolės, šalavijas.
  • Šaukštelio riebalų. Tinka gero alyvuogių aliejaus šlakelis, sviesto gabalėlis arba ančių, žąsų taukai.
  • Lauro lapelio. Galite įdėti kelis pipirų grūdeliu, jei paskui netingėsite paskui išgaudyti.

Gaminimo eiga:

Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį, kad išmirktų.

Kitą dieną pupeles perplaukite, užpilkite šaltu švariu vandeniu ir užvirkite. Užvirus nugraibykite putas, sudėkite daržoves, prieskonines žoleles, lauro lapus, riebalus.

Virkite ant silpnos kaitros kol pupelės suminkštės. Baigiant virt pasūdykite.

Išvirusias pupeles nukoškite, išrinkite daržoves ir prieskonius.

Virtos pupelės skanu šiltos ir šaltos. Man labai patinka dar šiltas sumaišyti su tarkuotu kietuoju sūriu ir patiekti kaip garnyrą. Dėkite į sriubas, troškinius, užkandžius.

Nuotraukoje su kepsniu pupeles ruošiau taip: pakepinau porą su sviestu, baigiant kept sudėjau smulkintą česnaką, po kelių minučių supyliau grietinėlę, pupelių sultinio ir viriau kol sutirštės. Sudėjau pupeles, saujelę tarkuoto kietojo sūrio. Pagardinau šviežiai maltais pipirais, čiobreliais, citrinos sultimis.

Nuotraukoje matote grybus, tai džiovintos žvynabudės. Taip pat labai pagardina sultinį ir pupeles 🙂

Pupeles virti išmokau iš eat_quilt_free
Virtos pupelės
Kaip skaniai išsivirti pupeles

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply