Daržovės/ Aukso fondas/ Desertai

Šokoladinis pyragas su baklažanais. Be miltų!

Šokoladinis pyragas be miltų

Šokoladinis pyragas su baklažanais – drėgnas, minkštas, mega šokoladinis pyragas be miltų! Labai paprastai pagaminamas. Tereiks garuose išsivirti baklažanus ir susmukinti juos kokteilinėje su likusiais ingredientais. 

Baklažanų skonio pyrage tikrai nesijaus. Pyragui jis suteiks drėgnumo ir klampumo.

Šis pyrago receptas tiks besilaikantiems beglitimės dietos arba norintiems sveikesnės alternatyvos.

Šokoladinis pyragas su baklažanais:

  • 2 baklažanų
  • 100 g 70% juodojo šokolado
  • 50 g migdolų arba lazdynų riešutų
  • 2 kiaušinių
  • 40 g kakavos
  • 50 g rudojo cukraus (originaliame recepte 100 g)
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.

Nenuluptus baklažanus supjaustykite kubeliais, dėkite į garų puodą ir pavirkite 15 – 20 minučių arba kol suminkštės. Išvirusius sudėkite į sietelį ir palikite, kad nuvarvėtų perteklinis skystis ir šiek tiek pravėstų.

Baklažano gabalėlius sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir malkite iki vientisos masės.  Baklažanai turi būti dar šilti, bet ne karšti. Toliau dirbant smulkintuvui pamažu sudėkite pasmulkintą šokoladą.

Kai masė taps vientisa, suberkite cukrų, įleiskite po vieną kiaušinius, suberkite riešutus, kepimo miltelius, druską. Smulkinkite kol masė taps vientisa. Ir viskas!

Pyrago tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formelę ir kepkite 40 minučių Iškepusį pyragą atvėsinkite kepimo formoje.

Pyragas skanus vienas arba pagardintas plakta grietinėle ir uogomis.

Šaltinis: 15min maistas
Pyragas su šokoladu ir baklažanais
Šokoladinis pyragas su daržovėmis

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI