Veršienos inkstai grietinėlės padaže – tai tas patiekalas, kurį rekomenduoju valgyti, pirmą kartą ragaujant inkstus. Veršio inkstai turi mažiausiai specifinio kvapo ir skonio.
Veršienos inkstai grietinėlės padaže:
- Apie 600 g veršienos inkstų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų taukų arba lydyto sviesto kepimui
- 1 šalotinio svogūno (galite keist paprastu)
- 2 šaukštų Madeiros vyno
- 130 g jautienos sultinio
- 130 g 35 % grietinėlės
- 1 kupino šaukštelio Dižono garstyčių
- 1 šaukšto smulkintų žolelių (tinka petražolės, šalavijai, čiobreliai)
Taip pat reikės:
- Polentos. Galite išsivirti pagal šį receptą. Polentą galima pakeisti bulvių koše, taip pat labai tiks su troškintais inkstais
- Šparaginių pupelių
Gaminimo eiga:
Veršienos inkstus nuplaukite, nulupkite ploną juos dengiančią plėvelę. Pasigaląskite peilį, apsišarvuokite kantrybe ir nupjaukite nuo balto jungiamojo audinio kiekvieną inksto kamuoliuką (kaip paskutinėje nuotraukoje). Stenkitės, kad kamuoliukai būtų be to balto jungiamojo audinio, nes kuo daugiau jo paliksite, tuo labiau patiekale jausis TAS specifinis inkstų skonis.
Paruoštus inkstukus sudėkite į ledinį vandenį ir pamirkykite įdėję į šaldytuvą 1 – 2 valandas. Prieš kepant nukoškite, nuplaukite, gerai nusausinkite, pagardinkite druska, pipirais.
Keptuvėje gerai įkaitinkite riebalus, sudėkite pusę inkstų ir kepkite maišydami kelias minutes kol jie pakeis spalvą. Išimkite, išvalykite keptuvę, įkaitinkite riebalus ir apkepkite likusią inkstų dalį. Visiškai iki galo iškepti nebūtina, nes jie pabaigs kepti sudėti į padažą.
Po antro kepimo keptuvės nevalykite, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, įdėkite dar riebalų, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite maišydami 3 minutes. Supilkite Marsalos vyną, užvirkite. Supilkite sultinį, grietinėlę ir virkite kol padažas sutirštės. Supilkite inkstus su visų iš jų išsiskyrusiu skysčiu. Virkite maišydami kelias minutes. Baigiant ruošt inkstus, sudėkite garstyčias ir dar kartą užvirkite.
Prieš patiekiant įmaišykite žoleles.
Veršienos inkstai padaže patiekiami su polenta arba bulvių koše ir trumpai apvirtomis ir keptuvėje su sviestu apkeptomis šparaginėmis pupelėmis pagardintomis druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Apkepant pupeles, įdėkite šalia pakepti kelis šalavijo lapus ir turėsite gražią patiekalo dekoraciją.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra