Aluje troškinta bebro uodega su morkomis ir patiekta su orkaitėje keptomis bulvytėmis. Daugiau receptų su bebriena rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.
Reikės:
- 1 bebro uodegos
Marinatui:
- 3 skiltelės česnako
- Šlako Vorčesterio padažo
- Kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelių
- 2 lauro lapai
- Petražolių ir krapų po šakelę
- Saulėgrąžų aliejaus
- Druskos
Troškiniui:
- 4 skiltelių česnako
- 3 morkų
- Aliejaus kepimui
- 1,5 stiklinės gyvo alaus (naudojau tamsų)
- Druskos
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- 100 ml grietinėlės
Gaminimo eiga:
Bebro uodegą nuplikykite (galite ir palaikyt pusę minutės karštame vandenyje). Nulupkite, supjaustykite skersai pagal sąnarius. Produktus skirtus marinatui susmulkinkite smulkintuvu ir įtrinkite uodegą. Marinuokite šaldytuve parą laiko.
Nuo uodegos gabaliukų nuvalykite marinatą. Apkepkite keptuvėje su aliejumi. Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite aliejaus, sudėkite griežinėliais arba kaip jums patinka pjaustytas morkas ir kepinkite kelias minutes. Sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite apkeptus uodegos gabaliukus, supilkite alų, likusį nuo uodegos marinavimo marinatą, uždenkite ir troškinkite valandą laiko. Man su greitpuodžiu truko 30 minučių. Baigiant troškinti, jei reikia, įdėkite druskos, sudėkite petražoles, supilkite grietinėlę. Jei reikia tirštinti, tą galite padaryti su kukurūzų krakmolu arba svieste pakepintais miltais.
P.S. Kol lupau odą abejojau ar iš viso valgysiu. Kai pradėjom valgyti laukiau, kol pirmas paragaus draugas 😀 Nors apkepant uodegą labai kvepėjo, vis tiek buvo nedrąsu. Žinokit skanu! Mėsos bebro uodegoje nulis, tik oda ir riebalai, bet jų konsistencija kažkaip labiau priminė kepto baravyko, negu lašinių. Jei dar gausim uodegą, bandysim rūkyti.
Aluje troškinta bebro uodega tikras lietuviškas receptas iš N.Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo”
Nulupta bebro uodegaitė:
8 Comments
Odeta
2013-10-24 at 17:23Seilėjuosi:) Laabai noriu prisiminti skonį…išduok paslaptį, kur galima nusipirkti?
Laura
2013-10-24 at 17:41Reikėtų pasiklausinėti medžiotojų, patys per fuksą gavom, visiškai netikėtai…
Laura
2013-10-31 at 19:38Ačiu , labai skanu buvo.
Laura
2013-10-31 at 22:12Žiūriu kažkas mano vardu parašė atsiliepimą, kad skanu buvo…skanu, tai skanu, bet kitą kartą gal nesisavinkite mano vardo 😉
marius
2014-02-05 at 22:21sveiki gal galite kas nors suveikti ta uodegele nupirksciau
Laura
2014-02-06 at 21:32Mariau, kreipkitės į medžiotojų būrelius, nes tas žmogus, iš kurio gavome, prekyba neužsiima…
Mindaugas
2015-11-07 at 14:28Kukuruzu krakmolas 100 % genetiskai modefikuotas..! Jai nori numirti anksciau- vartok GMP ar angliskai GMO. Siaip bebriena labai skani, kvepia ajarais.. Nereikia jos trosknti valandu valandas, nes prarasite tikra skoni.Organic Product !
Laura
2015-11-07 at 22:55Mindaugai, ačiū už informaciją, bet jei aš nuo jo norėčiau mirti, turėčiau valgyti kilogramais. Bebrienos mėsos troškinimo laikas priklauso nuo tokio kokia skerdienos dalis troškinama. Kuo daugiau jungiamojo audinio, tuo ilgiau troškinama, nebent jūs mėgstat valgant mankštint žandikaulius 😉