Aromatingas keptų pomidorų padažas – ypatingas tuo, kad verdamas iš konservuotų pomidorų, svogūnų ir paprikų. Galite išsivirti žiemą.
Aromatingas keptų pomidorų padažas:
- 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
- 4 pomidorų
- 2 raudonųjų svogūnų
- 2 nenuluptų skiltelių česnako
- 1 raudonos paprikos
- 1 šaukšto rudojo cukraus
- Druskos, maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnio džiovinto baziliko
- 1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Pomidorus perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į šešias dalis. Iš paprikos pašalinkite sėklas ir supjaustykite į keturias dalis.
Į kepimo formą supilkite konservuotų pomidorų skardinę. Paskirstykite po visą dugną. Sudėkite svogūnus.
Pomidorų pjūvio vietas apibarstykite cukrumi ir odele į viršų sudėkite į skardą. Taip pat sudėkite ir papriką.
Apibarstykite druska, pipirais ir džiovintu baziliku. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite neluptas česnako skilteles.
Kepkite daržoves iki 200 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~40-50 minučių.
Kai iškeps, išėmę atvėsinkite. Nuo pomidorų ir paprikos nulupkite odeles. Česnakus išspauskite. Visas daržoves susmulkinkite smulkintuvu.
Padažas tinka prie mėsos, žuvies, daržovių patiekalų, kaip padažas picai.
(Šaltinis: čia)
Daugiau padažų receptų
2 Comments
Viktorija
2010-09-01 at 20:22Smagu, kad sudomino receptas. Tikiuosi rezultatas nenuvylė 🙂
Laura
2010-09-02 at 06:33Tikrai nenuvylė, ateityje bus gaminamas dar daug kartų 😉